Sari direct la conținut

Statele Unite au trecut prin cea mai călduroasă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice

HotNews.ro
Activiști de mediu, protest în fața Congresului SUA (februarie 2023, Washington, DC), Foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia
Activiști de mediu, protest în fața Congresului SUA (februarie 2023, Washington, DC), Foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Statele Unite tocmai au trecut prin cea mai caldă iarnă din istoria măsurătorilor meteorologice, a anunţat vineri Agenţia americană de observaţie oceanică şi atmosferică (NOAA), potrivit AFP.

Temperatura medie în timpul iernii meteorologice pentru Statele Unite învecinate (care nu includ Alaska sau Hawaii) a fost de 3,1°C, conform agenţiei americane.

Această „căldură persistentă” a provocat o „diminuare continuă a stratului de gheaţă” din Marile Lacuri din nordul Statelor Unite, „care a atins un minim istoric” la mijlocul lunii februarie, a subliniat NOAA.

Un incendiu, Smokehouse Creek, a izbucnit în Texas în februarie şi a cuprins peste 430.000 de hectare, devenind cel mai mare incendiu din istoria acestui stat sudic.

Luna trecută s-a clasat pe locul trei în topul celor mai calde luni februarie din Statele Unite, conform datelor NOAA care datează de 130 de ani.

Observatorul european Copernicus a anunţat la începutul acestei săptămâni că ultimele trei luni au fost cele mai călduroase înregistrate la nivel mondial, luna februarie fiind cea de-a noua lună consecutivă care stabileşte un astfel de record global de temperaturi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro