Sari direct la conținut

Statul New York îi cere lui Trump despăgubiri în valoare de 370 de milioane de dolari în procesul civil

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia
Donald Trump, Foto: Rebecca Blackwell / AP / Profimedia

Statul New York, care a depus plângere în civil cu privire la fraude împotriva fostului preşedinte Donald Trump, a fiilor săi şi imperiului lor imobiliar Trump Organization, le cere de-acum despăgubiri în valoare de ”370 de milioane de dolari”, potrivit unor documente judiciare publicate vineri, relatează News.ro citând AFP.

Această sumă este mai mare decât cea de 250 de milioane de dolari pe care procurorul general a statului Letitia James a cerut-o în plângerea sa din toamna lui 2022, care a declanşat procesul civil aflat în curs cu privire la fraude financiare la un tribunal din New York, unde depun mărturie, din octombrie, Donald Trump şi fiii săi Donald Jr şi Eric.

„Vânătoare de vrăjitoare”

Miliardarul republican – care se află în campanie electorală în vederea alegerilor prezidenjţiale din noiembrie – a reacţionat imediat pe reţeaua sa de socializare Truth Social, şi o atacă din nou pe James, o magistrată afroamericană care conduce Justiţia în statul New York, pe care o acuză de faptul că este „coruptă” şi că face o „vânătoare de vrăjitoare”.

„Eu n-am făcut nimic rău. Declaraţiile mele financiare sunt bune şi foarte prudente”, a dat asigurări vineri Donald Trump.

Donald Trump, fiii săi şi grupul familial Trump Organization sunt acuzaţi de justiţia civilă newyorkeză de faptul că au supraevaluat în mod colosal, în anii 2020, valoarea zgârie-norilor, hotelurilor de lux şi terenurilor de golf aflate în centrul imperiului lor, cu scopul de a obţine împrumuturi mai favorabile de la bănci şi condiţii mai bune de asigurări.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro