Sari direct la conținut

Un sondaj realizat la comanda PNL București îl clasează pe Sebastian Burduja pe locul doi în intențiile de vot, la 0,2% în spatele lui Nicușor Dan

HotNews.ro
Sebastian Burduja, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Sebastian Burduja, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Dintre cei care spun că merg cu siguranță la vot, 26,4% au indicat că ar vota cu Nicușor Dan, 26,2% cu Sebastian Burduja, 21% cu Gabriela Firea și 16,4% cu Cristian Popescu Piedone, arată un sondaj realizat de către Jarding Global LLC la comanda PNL București și trimis presei de către echipa de campanie a lui Sebastian Burduja. În toate sondajele realizate până acum, fie la comanda PSD, fie la comanda Alianței Dreapta Unită, candidatul PNL era clasat pe locul 4.

Datele diferă semnificativ de către cele prezentate de alte sondaje date publicității în ultimele zile. Un sondaj IRSOP publicat luni îl creditează pe Burduja cu 4% și pe Nicușor Dan cu 43%, în timp ce un sondaj Avangarde publicat duminică îl pune pe Nicușor Dan la 28,6% și pe Sebastian Burduja la 13,8%.

În sondajul Jarding Global dat publicității de către echipa de campanie a lui Sebastian Burduja, cei chestionați mai sunt întrebați: „Dacă doar votul dumneavoastră ar determina următorul primar al Bucureștiului, pe cine ați alege?” La această întrebare, 33,1% răspund Sebastian Burduja, 21,6% Gabriela Firea, 19,9% Nicușor Dan și 17,4% Cristian Popescu Piedone.

La întrebarea „pe care dintre următorii candidați nu i-ați vota niciodată pentru funcția de primar general al Bucureștiului”, 87,1% au răspuns Mihai Enache, 76,7% Cristian Popescu Piedone, 73,8% Gabriela Firea, 69,3% Nicușor Dan și 47,1% Sebastian Burduja.

La întrebarea despre „cel mai convingător program electoral”, 35,1% răspuns cu Sebastian Burduja, 22,7% Nicușor Dan, 19,4% Gabriela Firea și 17,4 Cristian Popescu Piedone.

Sondajul mai creditează PSD pe primul loc în intențiile de vot pentru Consiliul General, cu 28,4%, urmat de Alianța Dreapta Unită – 23,5%, PNL cu 21,9%, AUR cu 9,4% și PPUSL cu 8,8%.

Alte sondaje

Un alt sondaj Avangarde, dat publicității pe 28 aprilie, la câteva zile după ce Gabriela Firea se înscrisese în cursa pentru Primăria Generală. Nicușor Dan este cotat cu 31% în intenția de vot, în timp ce Gabriela Firea, candidata PSD proaspăt intrată în cursă, s-ar fi clasat pe locul secund cu 24 de procente, urmată de Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 20%, potrivit sondajului realizat la comanda PSD. Aici, Burduja este creditat cu 15%.

Pe 30 aprilie au fost publicate rezultatele unui sondaj INSCOP, realizat la comanda News.ro. Nicuşor Dan se afla pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5% din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone – 27,4%, de Gabriela Firea – 21,4% și Sebastian Burduja – 10,1%

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro