Sari direct la conținut

Primar cercetat pentru corupere electorală după ce a săpat un șanț cu miniexcavatorul

HotNews.ro
Primarul s-a suit într-un miniexcavator să sape șanțul, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Primarul s-a suit într-un miniexcavator să sape șanțul, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul unei comune din Argeş care candidează pentru un nou mandat a fost reclamat că a încercat să corupă alegătorii, după ce a săpat personal şanţul pentru a introduce apă în două gospodării, informează Agerpres.

„Poliţiştii argeşeni au fost sesizaţi prin Serviciul Naţional Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către o persoană având calitatea de candidat la primăria unei localităţi că l-a văzut pe primarul în funcţie efectuând personal săpături cu un miniexcavator pentru racordarea la o reţea de utilităţi, considerând că în acest fel se încalcă prevederile referitoare la desfăşurarea campaniei electorale”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că persoana reclamată efectua lucrări cu un utilaj pentru racordarea la reţeaua de canalizare a două gospodării. De asemenea, verificările au arătat că proprietarii ambelor imobile ar fi depus în prealabil solicitare scrisă la primărie şi ar fi achitat taxa pentru aceste servicii.

„Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 386 din Codul Penal, privind săvârşirea infracţiunii de coruperea alegătorilor, în care cercetările sunt continuate, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Argeş.

Potrivit unor surse, candidatul reclamat este primarul în funcţie al comunei Vultureşti, social-democratul Liviu Poşircă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro