Sari direct la conținut

VIDEO Cristian Popescu Piedone, îndemn în fața secției de votare: „Votaţi căluţul! Piedone” / Legea interzice propaganda electorală în ziua votului

HotNews.ro
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cristian Popescu Piedone, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Popescu Piedone a făcut un îndemn către alegători în care a menționat explicit „căluțul”, cu aluzie la sigla partidului PUSL, și numele „Piedone”, în declarațiile de presă făcute în fața secției de votare. Legea interzice continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei, inclusiv în ziua votului. Încălcarea se penalizează cu amendă între 2.200 și 3.000 de lei.

„Votaţi căluţul! Piedone”, a fost îndemnul făcut de Cristian Popescu Piedone în declarațiile susținute în fața presei după ce a votat la o secție din sectorul 5 al Capitalei.

Potrivit articolului 108 din Legea 115 din 19 mai 2015, constituie contravenție „continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispozițiilor art. 64, prin lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianțe politice, alianțe electorale ori candidați independenți”.

Cristian Popescu Piedone, a votat duminică împreună cu fiul său, Vlad Popescu Piedone, care candidează la Primăria Sectorului 5.

„Am eu informaţii sigure că oamenii o să migreze de la mare şi de la munte şi vor veni pe ultima sută de metri. Primarul general şi predarea ştafetei la sectorul 5 lui Vlad Popescu Piedone se va face între orele 20.00 şi 22.00. Cine va avea responsabilitatea unui exerciţiu democratic la vot va lăsa secţia să funcţioneze până la orele 24.00, şi mă refer la reprezentanţii politici în secţiile de vot”, a mai declarat Piedone.

Aproape 19 milioane de români sunt așteptați astăzi să voteze în cadrul alegerilor locale și europarlamentare. Secțiile de votare sunt deschise între orele 07.00 – 22.00. La acest scrutin s-au înscris 207.389 de candidaţi pentru alegerile locale, potrivit Autorității Electorale Permanente. Pentru alegerile europarlamentare, cetățenii cu drept de vot vor avea de ales între 16 partide și alianțe sau candidați independenți.

__

Cele mai importante informații și evenimente de la alegerile locale și europarlamentare pot fi cititeLIVETEXT pe HotNews.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro