Sari direct la conținut

Regina Maria te invită la Sports Festival și TIFF 2024: de la motivația pentru sportul în familie la magia cinematografiei văzute #CuAlțiOchi

Smile Media
Regina Maria te invită la Sports Festival și TIFF 2024: de la motivația pentru sportul în familie la magia cinematografiei văzute #CuAlțiOchi
Sports Festival și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) au loc la Cluj în aceste zile. Foto: Regina Maria

Două evenimente importante au loc zilele acestea la Cluj-Napoca, unde Rețeaua de Sănătate Regina Maria este partener pentru promovarea sănătății, sportului în familie și cinematografiei. Participanții sunt așteptați să se alăture activităților pregătite pentru ei la Sports Festival și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

SPORTS FESTIVAL 2024:

Faceți loc, familia pe primul loc! – cum ne motivăm să facem mai mult sport în familie?

Cât de mult sport faceți în familie? Rețeaua de Sănătate Regina Maria devine Susținător Oficial al Familiilor Sportive, pe care le invită în cadrul Sports Festival (Cluj-Napoca, 13-16 iunie) alături de Kinetic Sports & Medicine, la un circuit de sport, îndemânare și lucru de echipă la zona dedicată de lângă Cluj Arena.

“Când se naște în familie, motivația pentru sport capătă un rol foarte complex. Nu mai vorbim doar de sănătate, vorbim și de sănătatea familiei, vorbim despre conectare între părinți și copii” declară Răzvan Peristeri, psihoterapeut Regina Maria. “Educația sportivă se traduce mai târziu în multe abilități necesare pentru succes: ordine, disciplină, organizare, strategie, rezistență, reziliență”. Răzvan Peristeri a vobit chiar în prima zi a festivalului despre cum se naște și cum se păstrează motivația sportivă în cadrul SportsTalks.

Playground-ul Regina Maria va deveni în acest final de săptămână punct de start și finish pentru două alergări organizate de Radu Restivan, fondator 321sport:

Vineri, 14 iunie, de la ora 19.00, va avea loc o alergare de 5 kilometri prin oraș, urmată de o discuție despre cum ducem sportul în familie, dar și de un circuit și o experiență de familie la Playground-ul Regina Maria x Kinetic Sport & Medicine.

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 07:30, Regina Maria vă invită din nou la un meet & greet la standul Regina Maria din cadrul Sports Festival, de unde Radu Restivan vă va provoca la o alergare de 11 km prin oraș și prin pădurea Hoia-Baciu. Mai multe detalii aici.

Tot sâmbătă, 15 iunie, de la ora 15.30 la ora 16.30, cornerul Regina Maria va găzdui o întâlnire cu Emi Cățe, unul dintre cei mai valoroși baschetbaliști români și reprezentant al echipei U-BT Cluj-Napoca – care va aduce cu el și trofeul Cupa României la baschet masculin.

Regina Maria și TIFF: 10 ani de parteneriat pentru sănătate și film

Pentru al zecelea an consecutiv, Rețeaua de Sănătate Regina Maria se alătură Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment cinematografic din România, ce va avea loc între 14 și 24 iunie la Cluj-Napoca.

Sub umbrela „ Cinefilii văd lumea #CuAlțiOchi”, Regina Maria își propune să evidențieze capacitatea iubitorilor de film de a înțelege mai profund lumea din jurul lor și să atragă atenția asupra importanței sănătății ochilor, pentru a se bucura pe deplin de magia cinematografiei. Cei care vor vizita standul Regina Maria din Piața Unirii Cluj vor fi invitați să-și testeze spiritul de observație printr-o serie de provocări care să le ofere o perspectivă inedită asupra lumii filmelor japoneze, aflate în focus la această ediție a festivalului.

Cum ne pregătim ochii pentru un festival de film? „Cea mai simplă și importantă recomandare pentru ochii cinefili ar fi, în primul rând, să nu uite să clipească. Frecvența clipitului scade când suntem atenți la ecrane. Apoi, dacă proiecțiile sunt în aer liber, să poarte ochelari de soare cu protecție UV, iar persoanele cu sindromul de ochi uscat și nu numai, să folosească picături cu lacrimi artificiale pentru o bună lubrifiere a suprafeței oculare și o vedere mai clară. De asemenea, pentru că este sezonul alergiilor, persoanele care suferă de alergii oculare trebuie să își administreze picăturile potrivite pentru a evita agravarea unor simptome și a se bucura la maximum de vizionarea filmelor din cadrul festivalului TIFF” – spune Dr. Ioana Ruxandra Rusu, medic primar oftalmolog la Clinica Ophtalens, parte din Rețeaua de sănătate Regina Maria.

Cea de-a 23-a ediție a Festivalul Internațional de Film Transilvania are loc între 14-24 iunie la Cluj-Napoca și aduce un omagiu cinematografiei japoneze printr-un program care reunește 8 filme de referință, dar și alte experiențe culturale unice.

Printre filmele proiectate se numără „Râul” (regizat de Junta Yamaguchi), Perfect Days (în regia lui Wim Wenders), Nasty (regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu), One Life (în regia lui James Hawes) și Plan 75 (regizat de Chie Hayakawa). Programul complet al filmelor poate fi consultat aici.

Regina Maria iubește TIFF-ul încă din 2014 și își menține promisiunea de a fi partener al comunității din Cluj și al iubitorilor de film, creând cu fiecare ediție o punte între pasiunea pentru cinematografie și grija pentru sănătate. Pe durata întregului festival, Regina Maria va asigura asistență medicală prin ambulanțe prezente în puncte strategice, având grijă și de sănătatea echipei TIFF.

Articol susținut de Regina Maria