Sari direct la conținut

Evaluarea Națională la clasa a II-a 2024. Ce subiecte au primit elevii la Matematică și Științe ale naturii

Elevi la examen, Foto: Inquam Photos / George Calin
Elevi la examen, Foto: Inquam Photos / George Calin

Elevii claselor a II-a au susținut joi ultima probă din cadrul Evaluării Naționale (EN), la Matematică și științe ale naturii. Proba a durat 30 de minute.

Examenul a avut două variante: 1 și 2, iar fiecare elev a primit una dintre ele de rezolvat. Iată subiectele primite de elevi, publicate joi, la ora 15:00, de Ministerul Educației:

„Probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

EN pentru elevii claselor a II-a au început de luni, cu proba la limbă și comunicare – scris. Marți, elevii au avut proba la limbă și comunicare – citit – limba română. Miercuri, elevii aparţinând minorităţilor naţionale au susținut proba de limbă şi comunicare – citit – limba maternă.

Când începe Evaluarea Națională pentru clasele a IV-a și a VI-a

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV) are următorul calendar: limba română (21 mai), matematică (22 mai) şi limba maternă (23 mai).

Calendarul de administrare a evaluării naţionale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are următoarea configuraţie: 28 mai – Limbă şi comunicare, respectiv 29 mai – matematică şi ştiinţe ale naturii.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV şi EN VI).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro