Sari direct la conținut

Tudor Chirilă: Eșecul acestei guvernări și al acestui președinte este că au subminat și ultima fărâmă de încredere de care eram capabili / Atac dur la Iohannis

HotNews.ro
Tudor Chirilă, Foto: Facebook/ Tudor Chirila
Tudor Chirilă, Foto: Facebook/ Tudor Chirila

Artistul Tudor Chirilă face o radiografie a situației în care se află România acum, în plin val al pandemiei, cu o infrastructură sanitară putredă, cu o campanie de vaccinare eșuată și cu o societate polarizată: vaccinații versus nevaccinații. El spune că „eșecul acestei guvernări și al acestui președinte este că au subminat și ultima fărâmă de încredere de care eram capabili” și lansează un atac dur la adresa președintelui Iohannis: „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”.

Într-un lung mesaj postat pe Facebook, Chirilă enumeră motivele pentru care, în opinia sa, campania de vaccinare a eșuat în România, primul fiind legat de pierderea definitivă a încrederii în politicieni, „după treizeci de ani de jaf și incompetență generalizată”.

Un alt răspuns este legat, în opinia sa, de actualul guvern și de modul dezastruos în care a făcut campanie provaccinare, cât și de modul în care a gestionat măsurile anticovid pe parcursul unui an:

  • „Incoerența, măsurile absurde și discrimnatorii, neasumarea leadershipului și frica decontului electoral au născut un monstru cu multe fețe care se numește simplu CONFUZIE. În cazul României, una generalizată. Și monstrul ăsta își face treaba și suge cel mai important element nutritiv al unui popor: ÎNCREDEREA.
  • Suntem o țară decimată la capitolul încredere. Iar o țară fără încredere între stat și cetățeni sau între diversele categorii de catățeni e o țară care nu poate să construiască nimic.
  • Eșecul acestei guvernări și al acestui președinte este că au subminat și ultima fărâmă de încredere de care eram capabili. Și asta riscă să ne coste și mai rău”.

Tudor Chirilă lansează un atac dur și la adresa președintelui Iohannis, „votat pentru că o mare parte din populație era sătulă de mafia PSD”:

  • „Latest news e că a căzut guvernul Cîţu. Urmează încercarea unui președinte, la fel de ticălos ca prim ministrul lui, de a-l repune în drepturi. Cu orice risc. Că doar Superman se înțelege de minune cu Terminator. Ce ironie a căzut pe România. Să aibă un președinte care se ipostaziază în Terminator și care face din asemănarea cu actorul din film un act de narcisism.
  • Ticăloșia premierului și a președintelui care au aruncat țara în criză are legătură cu tot ce am scris mai sus. Pentru că o societate cu bolile de mai sus produce astfel de „lideri”. Klaus Iohannis a fost votat pentru nimic altceva decât că de partea cealaltă era Viorica Dăncilă. A fost votat pentru că o mare parte din populație era sătulă de mafia PSD. Ironia este că de fapt Iohannis a fost votat ca să aducă PSD-ul la putere, să refacă USL, să mimeze interesul pentru reformă (nici gând să reformeze PNL), să facă penibile jocuri de culise. Doar că asta aflăm doar în 2021. Acesta este leadership-ul din 2021. Păpușa de la Grivco a devenit păpușar
  • Între timp țara se împarte în vaccinați și nevaccinați, oamenii se ștampilează unii pe alții cu vorbe grele, iar cazurile cresc”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro