Sari direct la conținut

Numărul morților după exploziile de la Crevedia a urcat la 5: Un nepalez internat la Bagdasar Arseni a murit marți dimineață

HotNews.ro
Exploziile de la Crevedia, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Exploziile de la Crevedia, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Încă o persoană care a fost rănită grav în exploziile ce au avut loc pe 26 august la staţia GPL din Crevedia a murit marţi dimineaţă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Pacientul era de origine nepaleză. Acesta este al cincilea deces după tragedia de la Crevedia.

„În cursul acestei dimineţi, a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni Bucureşti încă unul din pacienţii aflaţi în stare foarte gravă de la începutul internării şi care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză şi avea arsuri de peste 90% din suprafaţa corporală. Adresăm condoleanţe familiei“, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Pacientul era intubat şi ventilat mecanic.

  • UPDATE 10:14 Tot marți dimineață, MApN a anunțat că un pacient de la „Bagdasar-Arseni” a plecat la ora 09:00 spre Spitalul Universitar din Lubeck (Germania), de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni. Zborul efectuat cu Aeronava militară de tipul C-27 J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, este făcut la solicitarea şefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din capitală.

Ministerul Sănătății spunea luni, în ultima sa informare privind urmările exploziilor de la Crevedia, că doi dintre răniți erau în continuare în stare critică – unul internat la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București și unul transferat în Italia, la Milano.

Alți 14 răniți erau luni în stare medie sau ușoară, internați în spitale din țară, în timp ce numărul pacienților externați după ce fuseseră răniți în incendiu crescuse la 27. Numărul celor transferați la spitale din afara țării este de 12.

Al patrulea deces după tragedia de la Crevedia a fost anunțat luni dimineață, fiind vorba de un pacient aflat în stare foarte gravă încă de la începutul internarii, cu arsuri pe 95% din suprafața corporală. Acesta a murit la Spitalul Floreasca.

Exploziile devastatoare de la Crevedia au scos la iveală un șir întreg de nereguli – stația GPL care aparținea fiului primarului PSD din Caracal era închisă doar în acte. Stația GPL din Crevedia fusese amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și închisă încă din septembrie 2020, dar, cu toate acestea, continua să funcționeze, iar o anchetă a Parchetului vizează inclusiv stabilirea rolului instituțiilor care ar fi trebuit să facă controale și să se asigure că depozitul GPL nu continuă să funcționeze.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro