Sari direct la conținut

Tragedia din Italia. Fratele unuia din românii luați de apele râului Natisone, apel către autorități

HotNews.ro
Trei tineri români au fost luați de aprele râului Natisone, Foto: IOS / Zuma Press / Profimedia Images
Trei tineri români au fost luați de aprele râului Natisone, Foto: IOS / Zuma Press / Profimedia Images

Petru Radu, fratele lui Cristian Molnar – ultimul din cei trei tineri luați de apele râului Natisone în urmă cu o săptămână la Orsaria di Premariacco (Udine) – a cerut autorităţilor italiene să intensifice căutările pe apă și să-i fie puse la dispoziţie înregistrările video realizate cu drone, afirmând că poate ajuta la găsirea fratelui său.

Cadavrele celor două fete care s-au înecat în 31 mai alături de Cristian Molnar, Bianca și Patrizia, au fost găsite la 700 de metri, respectiv la un kilometru în aval de locul dispariției.

Cristian Molnar, în vârstă de 25 de ani, este singurul care nu a fost găsit până acum.

„Este în viaţă, îi aud respiraţia, trebuie să ne grăbim să-l găsim şi să-l salvăm. Vreau să-l duc acasă la părinţii mei. Mi-au spus că de mâine (n.r. – sâmbătă) vor reduce numărul de căutători: nici măcar să nu vă gândiţi la asta! Dimpotrivă, eu cer oficial Italiei să le intensifice, pentru că, cu cât trec mai multe zile, cu atât este mai multă nevoie de ei”, a declarat Petre Radu pentru Corriere della Sera, conform News.ro.

El consideră că până acum căutările pentru găsirea fratelui său au fost superficiale.

„Îl voi ruga pe avocatul meu, Gaetano Longhi, să ceară imediat înregistrările video realizate de drone, pentru că îl cunosc pe fratele meu mai bine decât oricine altcineva şi aş putea să întrevăd chiar şi un mic detaliu despre el şi să ajut la salvarea lui. El este singurul meu frate, mândria mea”, a mai spus fratele românului luat de ape.

Optzeci de persoane şi drone, elicoptere şi vehicule fluviale au fost mobilizate pentru căutarea lui Cristian Molnar.

Cine erau cei trei tineri luați de apele râului Natisone

  • Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine şi locuia împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido.
  • Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani, sosise de câteva zile înainte din România pentru a petrece o perioadă de timp cu părinţii ei, care locuiesc la Udine.
  • Alături de fete se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din România, care sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

Cum s-a produs tragedia

Cei trei au ajuns pe jos pe o insulă de pietriş din mijlocul râului. Apoi, apa a crescut şi au rămas blocaţi. O înregistrare video îi arată cum se îmbrăţişează pentru a evita să fie luaţi de apă. Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reuşit să o prindă. Apoi au dispărut în apă.

De asemenea, presa italiană a publicat imagini în care se vede cum un pompier a încercat să îi salveze pe cei trei tineri când încă erau îmbrăţişaţi. Salvatorul îmbrăcat într-un costum de neopren galben poate fi văzut înotând pe partea pe care tinerii ar fi trebuit să meargă pe jos, cu multe minute înainte, când nivelul apei era încă scăzut. Dar furia apei a fost prea puternică, iar pompierul a trebuit să renunţe, iar, la scurt timp, cei trei au fost luaţi de curent.

Echipele italiene de salvare au găsit duminica trecută trupurile celor două fete care s-au înecat. Trupurile Biancăi și Patriziei au fost găsite la 700 de metri și la un kilometru în aval de locul dispariției. Patrizia Cormos şi Bianca Doroş au fost înmormântate vineri la Satu Mare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro