Sari direct la conținut

Ironia șefului Consiliului European: „Îl felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa zdrobitoare în alegerile care încep astăzi”

HotNews.ro
Charles Michel, Foto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia
Charles Michel, Foto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, îl „felicită”, ironic, pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru realegerea sa în funcție, la scrutinul prezidenţial care abia a început în Rusia și care se va încheia duminică, conform AFP.

  • „Vreau să-l felicit pe Vladimir Putin pentru victoria sa zdrobitoare în alegerile care încep astăzi. Fără opoziţie. Fără libertate. Fără alegere”, a scris Charles Michel pe platforma X.
  • Nu există nicio îndoială că Vladimir Putin, la putere în Rusia de 24 de ani, va ieşi victorios, ceea ce îi va permite să se menţină la putere până în 2030, comentează AFP.

Represiunea împotriva vocilor critice la adresa Kremlinului s-a accelerat puternic după declanşarea ofensivei ruse asupra Ucrainei în februarie 2022. Autorităţile ruse au condamnat la închisoare majoritatea opozanţilor şi alte câteva mii de ruşi şi i-au forţat pe numeroşi alţii să ia calea exilului.

Scrutinul prezidenţial rus se va desfăşura pe parcursul a trei zile, inclusiv în teritoriile ocupate de Rusia în Ucraina, însă eforturile autorităților electorale de la Moscova de a-i asigura președintelui Vladimir Putin o campanie fără critici au dus la o situație care frizează absurdul, arată Reuters.

CITEȘTE ȘI:Cine sunt cei trei contracandidați ai lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale? Situație care frizează absurdul în Rusia

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro