Sari direct la conținut

Israelul confirmă că l-a „eliminat” pe numărul 2 din aripa armată a Hamas

HotNews.ro
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari in fata presei , Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia
Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari in fata presei , Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

Armata israeliană a confirmat marți că l-a „eliminat” pe Marwan Issa, numărul 2 în aripa armată a Hamas, într-un atac în Gaza, potrivit AFP.

Marwan Issa, „unul dintre organizatorii masacrului din 7 octombrie”, a fost „eliminat într-o lovitură pe care am efectuat-o în urmă cu două săptămâni”, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, în cadrul unei conferințe de presă, confirmând informațiile publicate de Casa Albă la 18 martie.

Șeful ramurii armate a mișcării islamiste palestiniene a fost „eliminat în urma unei lovituri complexe și precise a forțelor aeriene, pe baza informațiilor furnizate de armată și de Shin Beth”, serviciul de informații interne, a adăugat el.

El a fost cel mai înalt oficial al mișcării palestiniene ucis de armata israeliană în Gaza de la începutul războiului.

Marți seara târziu, un membru al biroului politic al Hamas, Izzat al-Rishq, a declarat într-un comunicat că nu are „nicio încredere” în anunțul israelian privind moartea lui Marwan Issa, fără a furniza însă vreo dovadă a vieții acestui membru de rang înalt al brigăzilor al-Qassam, aripa armată a mișcării islamiste palestiniene.

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, anunțase anterior decesul acestuia în cadrul unei conferințe de presă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro