Sari direct la conținut

VIDEO Camioane cu ajutoare umanitare pentru Gaza, vandalizate de protestatari israelieni. Este al doilea incident de acest tip

HotNews.ro
Camioane vandalizate la Tarqumiya, Foto: Ilia Yefimovich / DPA / Profimedia
Camioane vandalizate la Tarqumiya, Foto: Ilia Yefimovich / DPA / Profimedia

Protestatari israelieni au blocat luni camioane cu ajutoare ce se îndreptau spre Fâşia Gaza, împrăştiind pachete cu mâncare pe drum, în cel mai recent dintr-o serie de incidente care a survenit după ce Israelul s-a angajat să permită livrarea neîntreruptă de ajutoare umanitare spre enclava aflată sub asediu, informează Reuters, citată de Agerpres.

Patru protestatari, inclusiv un minor, au fost arestaţi în timpul protestului, la punctul de trecere de la Tarqumiya, la vest de Hebron în Cisiordania ocupată, potrivit unui comunicat al avocaţilor care îi reprezintă pe protestatari.

Înregistrări video postate pe reţele sociale arată cum protestatari aruncă provizii alimentare din camioane pe jos, iar conţinutul cutiilor de carton zace împrăştiat pe drum.

Săptămâna trecută, patru persoane au fost arestate în sudul Israelului după un protest similar al unor israelieni ce se opun livrării de ajutoare umanitare în zona aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas, potrivit avocaţilor lor.

„În lumina incidentelor care au avut loc astăzi, oamenii legii au declanşat o anchetă care a dus la arestarea mai multor suspecţi”, a anunţat poliţia israeliană într-un comunicat. „Investigaţia este în desfăşurare”, a adăgat poliţia.

Israelul se confruntă cu o puternică presiune internaţională pentru o intensificare a livrării de ajutor umanitar spre Fâşia Gaza, a cărei populaţie de peste două milioane este ameninţată de o gravă criză umanitară, potrivit atenţionărilor unor organizaţii internaţionale.

Duminică, autorităţile israeliene au anunţat deschiderea unui nou punct de trecere în nordul Fâşiei Gaza, iar un port temporar, construit de SUA, este aproape de a fi deschis.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro