Sari direct la conținut

Autorităţile din Iran au găsit o nouă „adunare satanistă”. 35 de persoane au fost arestate

HotNews.ro
Tineri iranieni în Teheran, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
Tineri iranieni în Teheran, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

​Autorităţile iraniene au arestat 35 de persoane în timpul unui raid care a vizat o „adunare a unei reţele de satanişti” în provincia Khuzestan, din sud-vestul țării, a relatat sâmbătă presa iraniană, citată de AFP.

Descinderea a avut loc după ce poliţia a „identificat locul” adunării, care prezenta „semne şi simboluri ale satanismului, alcool şi droguri”, potrivit agenţiei iraniene de știri Isna.

În total, „31 de bărbaţi şi patru femei prezenţi la faţa locului” au fost reţinuţi şi deferiţi autorităţilor judiciare, a indicat Isna, citându-l pe Ruhollah Yaarizadeh, şeful poliţiei din oraşul Dezful, din Khuzestan.

În general, autorităţile iraniene asimilează concertele de muzică rock, și mai ales cele de hard rock, care sunt interzise în Republica Islamică, cu „ceremonii satanice”. Consumul de alcool este de asemenea strict interzis în această ţară musulmană.

La jumătatea lunii mai, poliţia a arestat peste 250 de persoane, inclusiv trei europeni, la vest de capitala Teheran, din motive similare.

Și în 2007, poliţia a arestat circa 230 de persoane care au participat la un concert rock ilegal în apropiere de Teheran, acuzându-i că aparţin unui grup de adoratori ai Satanei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro