Sari direct la conținut

Rusia "nu are ambiţii imperiale" şi nu intenţionează să atace NATO, dă asigurări Putin

HotNews.ro
Vladimir Putin , Foto: Yury Kochetkov / AP / Profimedia
Vladimir Putin , Foto: Yury Kochetkov / AP / Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări miercuri că ţara sa nu are „ambiţii imperiale” şi nu intenţionează să atace NATO, declaraţie făcută la peste doi ani de la lansarea ofensivei împotriva Ucrainei, relatează AFP.

„Nu căutaţi ceea ce nu există (…) nu căutaţi ambiţiile noastre imperiale. Ele nu există”, a declarat preşedintele Putin, în cadrul unei întâlniri cu agenţii de presă, în răspuns la o întrebare adresată de AFP privind prezenţa unor drapele ale Rusiei contemporane, Rusiei Imperiale şi URSS în faţa sediului Gazprom unde a avut loc întâlnirea cu jurnaliştii.

Putin a criticat cu această ocazie Occidentul care îl acuză că doreşte o confruntare militară cu NATO şi, prin urmare, trebuie să se pregătească pentru aceasta.

„Se spune că Rusia vrea sa atace NATO (…) Cine a inventat această absurditate? Prostii”, a declarat liderul de la Kremlin.

Moscova a negat luni de zile că pregăteşte o ofensivă militară împotriva Ucrainei, înainte de a lansa în cele din urmă atacul din 24 februarie 2022, acuzând Occidentul că intenţionează să se folosească de aliatul ucrainean pentru a slăbi sau chiar distruge Rusia, notează AFP.

(Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro