Sari direct la conținut

DOCUMENT Moțiunea de cenzură de nici 3 pagini prin care USR-PLUS și AUR vor să-l dea jos pe Cîțu

HotNews.ro
Citu si Barna in Parlament, Foto: Guvernul Romaniei
Citu si Barna in Parlament, Foto: Guvernul Romaniei

Moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR are puțin peste două pagini jumătate în care Florin Cîțu este acuzat că vrea să folosească banii publici pentru interesele de partid. Mai mult, useriștii fac un capăt de acuzare acum din problemele cu legea pe care premierul le-a avut în urmă cu peste 20 ani în SUA.

„România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale. O persoană care a avut grave probleme cu legea în trecut și care abuzează de ea în prezent, nu prezintă garanțiile minim necesare pentru a conduce puterea executivă din România. Florin Cîțu a dovedit în ultimele luni că este incapabil să conducă un guvern de coaliție, că este incapabil să iasă din logica unei gândiri înguste de partid. Acest om și cei care îl susțin par hotărâți să sacrifice interesul general, bunăstarea cetățenilor acestei țări, doar pentru a câștiga competiția internă din cadrul partidului lor”, se arată în textul documentului.

USR-PLUS și AUR susțin că România are nevoie de investiții, ănsă banii nu trebuie împărțiți pe criterii politice.Or, tocmai acest lucru este în intenția lui Cîțu, susțin semnatarii documentului.

„Din păcate, premierul Florin Cîțu și cei care îl susțin au arătat unei țări întregi că interesele de grup sau de partid sunt mai presus decât interesele țării. Pentru a obține sprijinul necesar alegerii în funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu a imaginat și pus în aplicare un plan de finanțare a primarilor liberali cu bani de la bugetul național. Fără să instituie criterii clare de selecție a proiectelor, de monitorizare și auditare a acestora, Planul național de investiții „Anghel Saligny” este doar o pușculiță de partid”, se arată în moțiune.

CITEȘTE AICI TEXTUL MOȚIUNII DE CENZURĂ USR-PLUS

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro