Sari direct la conținut

Roland Garros 2024: A pierdut primul set, dar apoi și-a spulberat adversara și a ajuns în premieră în sferturile unui Grand Slam

HotNews.ro
Jasmine Paolini, Foto: Thibault Camus / AP / Profimedia
Jasmine Paolini, Foto: Thibault Camus / AP / Profimedia

Jasmine Paolini a ajuns pentru prima oară în sferturile unui turneu de Grand Slam, jucătoarea din Italia revenind spectaculos după ce a pierdut primul set în meciul cu Elina Avanesyan de la Roland Garros 2024.

>> VIDEO Roland Garros 2024: Elena Rybakina și-a egalat cea mai bună performanță de la Paris

Jasmine Paolini, în sferturi la Roland Garros 2024 după 4-6, 6-0, 6-1 cu Elina Avanesyan

Paolini, una dintre cele mai în formă jucătoare în acest sezon (se află pe locul 8 în clasamentul WTA Race), a avut mari probleme în prima parte a meciului.

Avanesyan (70 WTA) a condus cu 4-0, a ratat două mingi de set la 5-2, dar a închis până la urmă manșa, scor 6-4.

A urmat un monolog al italiencei Paolini, care a mai cedat un singur game în următoarele seturi: 6-0, 6-1.

Ambele jucătoare au comis foarte multe erori în acest meci (Elina 34, Jasmine 45), dar a 12-a favorită a turneului de la Paris a reușit mult mai multe lovituri câștigătoare (29-9).

„Azi a fost foarte greu, ea joacă bine aici, condițiile au fost destul de diferite față de ultimele zile, dar în final cred că m-am descurcat bine și sunt foarte fericită că sunt în sferturi” – Jasmine Paolini, la interviul de pe teren.

  • Jasmine, care până în acest an nu trecuse de primele două tururi la turneele majore, a ajuns în optimi la Australian Open, iar acum va juca în sferturi la Roland Garros cu Elena Rybakina (a patra favorită). Dacă va trece de kazahă, italianca va intra în Top 10 WTA.

Grand Slamul de la Roland Garros are loc în perioada 26 mai – 9 iunie. Campionii en-titre de la Paris sunt Iga Swiatek și Novak Djokovic.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro