Sari direct la conținut

Stoltenberg: Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile. Trebuie să ne pregătim

HotNews.ro
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

Războiul purtat de Rusia în Ucraina ar putea dura ani de zile, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru un săptămânal german, adăugând că furnizarea de armament de ultimă generație trupelor ucrainene ar crește șansele de eliberare a regiunii Donbas de sub controlul rusesc.

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani de zile. Nu trebuie să renunțăm la susținerea Ucrainei”, a declarat Stoltenberg pentru Bild am Sonntag.

„Chiar dacă costurile sunt ridicate, nu doar pentru sprijinul militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente”, a spus liderul NATO, potrivit Reuters.

La summitul NATO de la Madrid, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, este de așteptat să se convină asupra unui pachet de asistență pentru Ucraina, care va ajuta țara să treacă de la vechiul armament din epoca sovietică la echipamentul standard NATO, a afirmat Stoltenberg la începutul acestei săptămâni.

Ucraina a promis sâmbătă că va învinge Moscova, în timp ce luptă împotriva asalturilor rusești în Severodonețk un oraș cheie din estul țării, iar mai multe locuri au fost atacate cu obuze și rachete de trupele de invazie trimise e Vladimir Putin.

––––-

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro