Sari direct la conținut

Studentul din Constanța care și-a incendiat profesorul, reținut și acuzat de tentativă de omor

HotNews.ro
Amfiteatru facultate / Foto: Inquam Photos / George Calin
Amfiteatru facultate / Foto: Inquam Photos / George Calin

Studentul de la Universitatea Ovidius din Constanța care i-a dat foc profesorului său, supărat că acesta i-a dat o notă mică la examen, a fost reținut joi seară și este acuzat de tentativă de omor, a transmis vineri Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, conform News.ro.

Băiatul în vârstă de 22 de ani și-a recunoscut faptele, însă susține că voia doar să îl sperie pe profesor și să se răzbune pentru nota 4 de la examen. El va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru a stabili dacă a acţionat cu discernământ.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 27 iunie 2024, în jurul orelor 11.00, după ce nu a fost promovat la un examen tip restanţă al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, inculpatul a revenit în laboratorul în care se afla profesorul examinator, persoana vătămată A.A., ocazie cu care cu intenţie a stropit-o cu spirt medicinal dintr-un recipient de 0,5 litri şi i-a dat foc cu o brichetă, după care a blocat uşa sălii de curs pentru a o împiedica pe persoana vătămată să iasă din laborator. Datorită prezenţei de spirit a persoanei vătămate, care s-a ferit când a fost stropită şi a reuşit să stingă rapid flăcările de pe mâneca tricoului său şi de pe podea, aceasta nu a suferit arsuri pe corp în urma acţiunii de violenţă a inculpatului, astfel că nu a necesitat îngrijiri medicale”, au arătat procurorii, citați de News.ro.

În cursul zilei de vineri, tânărul va ajunge în fața instanței de la Tribunalul Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

INTERVIURILE HotNews.ro