Sari direct la conținut

SUA aprobă vânzarea de rachete către Polonia pentru 3,5 miliarde de dolari / Rusia „nu se va opri la Ucraina”, avertizează Biden

HotNews.ro
Donald Tusck si Andrzej Duda la Casa Alba, Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia
Donald Tusck si Andrzej Duda la Casa Alba, Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Statele Unite au aprobat marți vânzarea de rachete către Polonia pentru 3,5 miliarde de dolari, o tranzacție anunțată cu puțin timp înainte ca președintele Joe Biden să se întâlnească cu premierul polonez Donald Tusk la Casa Albă, potrivit AFP.

Contractul, care a fost notificat Congresului american, așa cum prevede legislația americană, include vânzarea de rachete aer-sol cu rază lungă de acțiune pentru 1,77 miliarde de dolari și rachete aer-aer cu rază medie de acțiune pentru 1,69 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat.

Rusia „nu se va opri la Ucraina”, avertizează Biden

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat marți că Rusia va merge dincolo de invazia sa în Ucraina, îndemnând Congresul să adopte cât mai curând un pachet de ajutor militar pentru Kiev.

„Trebuie să acționăm înainte de a fi literalmente prea târziu. Pentru că, după cum își poate aminti Polonia, Rusia nu se va opri la Ucraina”, a declarat președintele american în marja unei întâlniri cu președintele și premierul polonez la Casa Albă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro