Sari direct la conținut

SUA au anunțat ce conține noul ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de peste 2 miliarde de dolari

HotNews.ro
drona Puma, Foto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia
drona Puma, Foto: APFootage / Alamy / Alamy / Profimedia

Departamentul de Apărare al SUA a anunțat vineri cel mai recent pachet de ajutor pentru Ucraina, o asistență suplimentară de securitate de 2,1 miliarde de dolari, despre care a spus că include „capacități critice de apărare antiaeriană și muniție”, relatează Reuters.

Pachetul include muniții suplimentare pentru sistemele de apărare aeriană Patriot, sisteme și rachete de apărare aeriană Raytheon RTX.N HAWK, muniție de artilerie de 105 mm și 203 mm, drone AeroVironment Puma, muniții pentru sisteme de rachete ghidate cu laser și sprijin pentru antrenament și întreținere, a declarat Departamentul Apărării într-un comunicat.

Fondurile Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei (USAI) vor fi utilizate pentru achiziționarea de arme, permițând administrației președintelui Joe Biden să cumpere arme de la industrie, mai degrabă decât să le scoată din stocurile americane. Livrarea armelor și sistemelor depinde de disponibilitatea acestora și de calendarul de producție.

Potrivit CNN, odată cu anunțul noului pachet, SUA „au angajat mai mult de 40,4 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la începutul administrației Biden, dintre care peste 39,7 miliarde de dolari” de la începutul războiului în februarie 2022.

Urmărește ultimele evoluții din a 471-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro