Sari direct la conținut

SUA: Noi dovezi video împotriva ofițerilor de culoare care l-au bătut pe Tyre Nichols

HotNews.ro
Funeraliile lui Tyre Nichols, Foto: Andrew Nelles / AP / Profimedia
Funeraliile lui Tyre Nichols, Foto: Andrew Nelles / AP / Profimedia

Cinci ofițeri de poliție acuzați de crimă în urma bătăii aplicate afroamericanului Tyre Nichols în Memphis, în ianuarie, se confruntă acum cu acuzații federale, a anunțat marți Departamentul de Justiție, potrivit AFP.

Cazul, în care Casa Albă a fost puternic implicată, a condus la temeri de tulburări sociale. Au fost făcute publice înregistrări video de la arestarea lui Tyre Nichols, în care se vede cum cei cinci polițiști, care erau de asemenea de culoare, îl băteau fără milă pe tânărul de 29 de ani.

„Țara a privit cu groază cum domnul Nichols a fost lovit cu picioarele, cu pumnii, s-au folosit electroșocuri și spray cu piper”, a declarat ministrul justiției, Merrick Garland, într-un scurt discurs video postat online marți.

Departamentul îi acuză pe cei cinci ofițeri, care au fost concediați, că „l-au privat în mod deliberat pe Tyre Nichols de drepturile sale constituționale”, acțiuni care „au dus la moartea sa”, a adăugat el.

Un mare juriu federal din Memphis, Tennessee, i-a pus marți sub acuzare pe cei cinci bărbați, acuzați de încălcarea drepturilor civile ale lui Tyre Nichols și de conspirație pentru a ascunde folosirea ilegală a forței, potrivit unui comunicat al departamentului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro