Sari direct la conținut

Taximetrist din Vaslui, condamnat după ce a bătut un client care i-a reproșat că a ales un traseu mai lung

HotNews.ro
Taxi, Foto: freepik.com
Taxi, Foto: freepik.com

Un taximetrist din muncipiului Vaslui a fost condamnat la 1 an și jumătate de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru purtare abuzivă în cazul unui incident petrecut acum doi ani, când a agresat un client cu care a intrat în conflict. 

Faptele s-au petrecut la sfârșitul anului  2022, când un client a sunat la dispeceratul unei societăți de taximetrie din oraș, solicitând o mașină în zona parcului Copou. Bărbatul se afla cu un prieten la un local din zonă. 

La fața locului a ajuns un taximetrist care i-a preluat pe cei doi clienți. Unul dintre ei a coborât pe traseu, celălalt a continuat deplasarea. 

La un moment dat, în zona Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, taximetristul a virat pe o stradă secundară din apropierea primăriei, gest care l-a nemulțumit pe client, arată datele din dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. 

După ce clientul i-a atras atenția că urmează un traseu mai lung, taximetristul i-a solicitat să coboare din mașină. 

„Persoana vătămată a refuzat, moment în care inculpatul a coborât din autoturism și a încercat să o dea jos, trăgându-l de brațe. După ce a reușit să-l scoată din autoturism, inculpatul s-a urcat la volanul taxiului și a plecat, dar întrucât persoana vătămată a lovit cu pumnii mașina, după aproximativ 50 m s-a oprit, s-a dat jos din taxi și s-a deplasat către persoana vătămată”, au precizat procurorii. 

Taximetristul s-a îndreptat către clientul nemulțumit că fusese abandonat pe trotuar și a început să îl lovească cu pumnii și picioarele. Întreaga scenă a avut loc în fața Primăriei Vaslui, martoră la agresiune fiind și angajata unei cafenele din zonă. Femeia a relatat totul procurorilor.

Inițial a negat, apoi a recunoscut totul

Clientul a fost preluat de o ambulanță care l-a transportat la spital, iar taximetristul și-a continuat deplasarea ca și cum nimic nu s-a întâmplat. În urma loviturilor primite, clientul a suferit mai multe leziuni și fracturi costale, pentru care a avut nevoie de 18-19 zile de îngrijiri medicale. A depus plângere împotriva taximetristului. 

La prima audiere, taximetristul a dat vina pe client, invocând că se afla sub influența băuturilor alcoolice și că avea un comportament inadecvat. A negat că l-ar fi lovit, declarând că doar l-a îmbrâncit.

Ulterior, după ce procurorii au decis punerea sub acuzare și trimiterea în judecată pentru purtare abuzivă, bărbatul a recunoscut complet acuzațiile, fiind de acord să despăgubească victima pentru suferințele cauzate.

Pe 21 iunie, Judecătoria Vaslui a decis condamnarea taximetristului la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare și obligarea acestuia să respecte un program de supraveghere timp de doi ani. În plus, judecătorii l-au obligat să achite 3.000 de lei daune morale clientului agresat. Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă.

Explicația judecătorului

Instanța a subliniat că „ar fi fost suficientă prima reacţie a inculpatului, privind refuzul de a mai continua călătoria şi înlăturarea pasagerului din taxi, în mod pașnic. Reacția violentă fizic a inculpatului este nejustificată şi imputabilă acestuia”.

Condamnarea pentru purtare abuzivă a taximetristului din Vaslui nu reprezintă o premieră. Anul trecut, alți doi taximetriști din țară, unul de la Brașov și altul de la Drobeta Turnu Severin, au fost condamnați definitiv pentru că și-au agresat clienții pe fondul unor discuții în contradictoriu în timpul curselor.  

INTERVIURILE HotNews.ro