Sari direct la conținut

Temperaturile neobișnuit de ridicate din Grecia au ucis șase turiști. Alți trei sunt dați dispăruți

HotNews.ro
Temperaturile neobișnuit de ridicate din Grecia au ucis șase turiști. Alți trei sunt dați dispăruți
Grecia se confruntă cu un val de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius Foto: Nikolas Kokovlis/NurPhoto/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un german în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort pe insula grecească Creta, a anunțat luni poliția, acesta fiind cel de-al șaselea deces al unui turist în luna iunie, într-o perioadă de temperaturi neobișnuit de ridicate, relatează Reuters.

Turistul plecase duminică singur într-o drumeție într-un canion din regiunea Sougia și, după câteva ore, și-a sunat soția pentru a anunța că nu se simte bine.

„O operațiune de căutare și salvare a început imediat și o unitate specială de salvare cu drone a reperat (cadavrul) bărbatului în canionul Trypiti”, a declarat un oficial al poliției pentru Reuters.

Poliția nu l-a identificat pe germanul care și-a pierdut viață..

Grecia se confruntă cu un val de caniculă cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în timpul căruia s-au produs o serie de decese și dispariții de turiști.

Echipele de salvare caută, de asemenea, două femei franceze, în vârstă de 73 și 64 de ani, pe insula Sikinos, și un polițist american în vârstă de 59 de ani, aflat în vacanță pe insula Amorgos.

Un american în vârstă de 55 de ani a fost găsit mort pe insula grecească Mathraki din Marea Ionică săptămâna trecută, iar un turist olandez pe insula Samos din Marea Egee la începutul lunii.

Corpul prezentatorului TV britanic Michael Mosley a fost găsit pe Symi, o altă insulă din Marea Egee, la 9 iunie, după o operațiune de căutare de patru zile cu avioane, drone și bărci. Acesta făcuse o plimbare singur, la temperaturi ridicate, înainte de a dispărea.

INTERVIURILE HotNews.ro