Sari direct la conținut

Tensiune în Hezbollah. Comunicarea cu Sayyed Hassan Nasrallah, liderul grupării armate, a fost pierdută după un atac al Israelului asupra Beirutului

HotNews.ro
Tensiune în Hezbollah. Comunicarea cu Sayyed Hassan Nasrallah, liderul grupării armate, a fost pierdută după un atac al Israelului asupra Beirutului
Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah Foto: Mustafa Jamalddine / AP / Profimedia

Șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, nu putea fi contactat, vineri seară, în urma atacurilor Israelului asupra suburbiilor din sudul Beirutului, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată grupului armat libanez.

Înalți comandanți ai Hezbollah au fost ținta atacului Israelului asupra sediului central al grupului din suburbiile Beirutului, vineri, dar este prea devreme pentru a spune dacă atacul l-a eliminat pe liderul său Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat vineri un înalt oficial israelian, scrie Reuters.

„Cred că este prea devreme pentru a spune, dar, știți, este o chestiune de timp. Uneori ei ascund faptul când reușim”, a spus oficialul reporterilor când a fost întrebat dacă lovitura israeliană de vineri l-a ucis pe Nasrallah.

Întrebat cât timp ar putea dura pentru a determina care este soara lui Nasrallah, înalt oficialul israelian a spus: „Cu siguranță, dacă este în viață, o veți afla foarte curând. Dacă este mort, poate dura ceva timp”.

La câteva ore după atac, Hezbollah nu a făcut nicio declarație oficială cu privire la soarta liderului său, Sayyed Hassan Nasrallah.

Anterior, surse din Hezbollah spuneau diferitelor organizații de presă că Nasrallah este în viață și în siguranță.

Un înalt oficial iranian de securitate a declarat pentru Reuters că Teheranul verifică soarta acestuia.

De asemenea, mai devreme, ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Danny Danon, a spus că la locul atacurilor aeriene din Beirut a avut loc o „întâlnire a unor oamenilor răi”.

Danon nu a confirmat dacă liderul Hezbollah Hassan Nasrallah a fost la întâlnire sau dacă a fost vizat, deși îl numește și „terorist”.

Nasrallah are „sânge pe mâini”, spune Danon.

The Guardian scrie, într-o analiză, că aparenta încercare a Israelului de a-l asasina pe liderul lui Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, într-o lovitură masivă asupra unui sediu subteran din suburbia de sud a Beirutului marchează cea mai alarmantă escaladare într-un an de război între organizația militantă șiită și Israel.

Imediat după un discurs extrem de belicos al premierului israelian Benjamin Netanyahu la adunarea generală a ONU – unde părea să amenințe direct Iranul și să promită că va continua să „degradeze” Hezbollah – au început să apară primele informații despre o lovitură masivă.

INTERVIURILE HotNews.ro