Sari direct la conținut

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

HotNews.ro
Foto: Kalman89 | Dreamstime.com
Foto: Kalman89 | Dreamstime.com

Unii călători aleg un city break în funcție de oferta culturală a destinației – alegând cele mai bune muzee și galerii de artă pe care să le viziteze. Alții se uită la orașele cu viață de noapte agitată sau optează pentru o destinație care găzduiește un festival sau un eveniment. Dar pentru mulți turiști, cea mai interesantă parte a oricărei călătorii este mâncarea, scrie CNN.

Aceștia sunt călătorii care se trezesc în prima zi de călătorie entuziasmați de toate deliciile culinare care îi așteaptă: de la piețele întinse care oferă delicatese locale, la mâncarea de stradă la ore târzii, la restaurantele independente care servesc mâncăruri deosebite pe care nu le veți uita prea curând.

La acești călători gurmanzi s-a gândit și publicația londoneză Time Out care a făcut un nou clasament al celor mai bune orașe din lume din punct de vedere al mâncării.

Pentru a întocmi această listă, Time Out a intervievat mii de locuitori ai orașelor din întreaga lume, chestionându-i pe localnici cu privire la opțiunile alimentare din orașul lor, punând accentul pe calitate și accesibilitate. Editorii Time Out au analizat rezultatele, incluzând în clasamentul rezultat orașul cu cel mai mare punctaj pentru fiecare țară.

Cele mai bune orașe pentru mâncare 2024, conform Time Out

  1. Napoli, Italia
  2. Johannesburg, Africa de Sud
  3. Lima, Peru
  4. Ho Chi Minh City, Vietnam
  5. Beijing, China
  6. Bangkok, Thailanda
  7. Kuala Lumpur, Malaezia
  8. Mumbai, India
  9. Dubai, EAU
  10. Portland, SUA
  11. Liverpool, Marea Britanie
  12. Medellín, Columbia
  13. Sevilla, Spania
  14. Porto, Portugalia
  15. Marrakech, Maroc
  16. Lyon, Franța
  17. Sydney, Australia
  18. Montreal, Canada
  19. Osaka, Japonia
  20. Copenhaga, Danemarca

Foto: Dreamstime.com

INTERVIURILE HotNews.ro