Sari direct la conținut

„Toți cei de la bord au fost uciși”: Elicopterele marinei SUA au scufundat trei ambarcațiuni Houthi care atacau o navă Maersk

HotNews.ro
Portavionul american USS Dwight D. Eisenhower, Foto: Ruskin Naval / AFP / Profimedia
Portavionul american USS Dwight D. Eisenhower, Foto: Ruskin Naval / AFP / Profimedia

Elicopterele marinei americane au scufundat trei dintre cele patru ambarcațiuni folosite de militanții Houthi susținuți de Iran pentru a ataca o navă de containere Maersk în sudul Mării Roșii, a anunțat duminică armata americană, potrivit Reuters.

Elicopterele de pe USS Eisenhower și USS Gravely, care au răspuns la apelurile de ajutor de pe nava Maersk Hangzhou, au ripostat cu tiruri asupra ambarcațiunilor Houthi în legitimă apărare și au scufundat trei dintre ele, toți cei de la bord fiind uciși, a precizat Comandamentul Central al SUA (CENTCOM) într-un comunicat.

Cea de-a patra ambarcațiune a fugit din zonă, se arată în comunicatul postat pe platforma de socializare X.

Compania daneză de transport maritim Maersk a confirmat că echipajul de la bordul navei Maersk Hangzhou a raportat lumina unui impact pe punte la 30 decembrie, în jurul orei 18:30 CET (19:30 în România), când nava se afla la 55 de mile marine la sud-vest de Al Hodeidah.

Echipajul este în siguranță și nu există niciun indiciu de incendiu la bordul navei. Aceasta este complet manevrabilă și care și-a continuat călătoria spre nord, către Portul Suez, a precizat Maersk.

Militanții Houthi din Yemen au intensificat atacurile asupra navelor din Marea Roșie pentru a-și arăta sprijinul față de gruparea islamistă palestiniană Hamas care luptă împotriva Israelului în Gaza.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro