Sari direct la conținut

Traficul aerian din Germania, perturbat de protestele activiștilor pentru climă. Zborurile de pe două aeroporturi, suspendate

HotNews.ro
Traficul aerian din Germania, perturbat de protestele activiștilor pentru climă. Zborurile de pe două aeroporturi, suspendate
Protest al activiștilor pentru climă pe aeroportul din Stuttgart Foto: Marius Bulling / DPA / Profimedia

Două aeroporturi germane au suspendat temporar zborurile joi dimineață, după ce activiștii pentru climă au pătruns pe pistă, ca parte a unui protest mai amplu care vizează patru aeroporturi din întreaga țară, relatează Reuters.

Gruparea Last Generation a afirmat într-o declarație că activiștii au oprit sau au redus traficul pe aeroporturile din Berlin, Köln-Bonn, Nuremberg și Stuttgart și a publicat fotografii cu activiști cu mâinile lipite de pistă.

Aeroportul din Nürnberg a precizat pe site-ul său că zborurile au fost suspendate până la noi ordine începând cu ora 03.42 GMT (06.42 în România) și a avertizat că pasagerii se vor confrunta cu întârzieri, în timp ce aeroportul din Köln-Bonn a precizat pe platforma X că zborurile sunt în prezent suspendate în timp ce poliția se ocupă de „persoane neautorizate”.

Poliția se afla la fața locului la aeroportul din Berlin și a reușit să îndepărteze doi protestatari care au intrat pe pistă după ce au tăiat un gard, dar operațiunile de zbor nu au fost afectate, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Stuttgart nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Gruparea a enumerat mai multe țări din Europa și America de Nord în care sunt planificate întreruperi similare, ca parte a unei campanii de protest prin care solicită guvernului german să încheie un acord global pentru renunțarea la petrol, gaze și cărbune până în 2030.

Politicienii germani au cerut o mai bună protecție a aeroporturilor țării după ce activiștii pentru climă au reușit să rupă gardurile și să perturbe traficul aerian, inclusiv pe cel mai aglomerat aeroport al țării, Frankfurt, timp de două zile la rând luna trecută.

INTERVIURILE HotNews.ro