Sari direct la conținut

Transformați-vă relația și finanțele. Înscrieți-vă acum la coaching gratuit despre bani și stabilitate financiară

Transformați-vă relația și finanțele. Înscrieți-vă acum la coaching gratuit despre bani și stabilitate financiară
Coaching gratuit despre bani și stabilitate financiară

Transformă-ți viitorul financiar încă de azi și fă-o împreună cu partenerul prin sesiunile de coaching financiar. Sunt gratuite, online și personalizate pe nevoile fiecărui cuplu.

Clipele frumoase într-o relație sunt priceless și, tocmai de aceea, nu ar trebui lăsate la voia întâmplării acele momente care pot dăuna cuplului. Și sunt destul de multe certuri care încep de la bani și dinamica lor în relație. Unul poate e mai cheltuitor, altul poate mai calculat. Și e dificil să mergeți în aceeași direcție când unul trage într-o parte, iar celălalt în cea opusă.

Soluția pentru astfel de situații este simplă: vă înscrieți acum la sesiunile gratuite de coaching financiar, unde echilibristica financiară chiar înseamnă ceva. Astfel, câștigul e la dublu, așa cum sunt și momentele frumoase într-un cuplu: aflați cum să treceți cu bine peste provocările financiare și construiți și consolidați o relație sănătoasă.

Programul a fost lansat de Banometru și ING, iar coach-ii sunt specialiști independenți care ajută fiecare participant să învețe diferența dintre nevoi și dorințe, dar și să găsească alternative creative la cheltuieli și venituri împreună. 

Aceste sesiuni încep cu identificarea obiectivelor financiare individuale și la comun, dar și cum sunt transpuse veniturile și cheltuielile în bugetul lunar. Iar de la o ședință la alta cuplurile monitorizează împreună cu coach-ul punerea în aplicare a planului, pentru a vedea progresul.

În cadrul planului personalizat vor fi discutate subiecte precum: gestionarea banilor la comun, rambursarea unor datorii, crearea unui fond de urgență sau de siguranță, economisirea pentru o locuință sau alt scop comun, dar și creșterea sau diversificarea veniturilor.

De ce să înveți cum să gestionezi bugetul în relație ca să nu crească tensiunea cuplului de la bani

Aceste sesiuni gratuite de coaching financiar vin în sprijinul relației fiecăruia cu banii, mai ales în cuplu. De exemplu, doar 38% dintre românii care își împart cheltuielile cu partenerul de viață sau cu familia nu și-au monitorizat aceste cheltuieli în niciun fel în ultimii doi ani. Mai mult, abia 17% au un buget bine definit pentru viitor, în timp ce doar 29% dintre aceștia au obiective financiare stabilite împreună.

În cadrul sesiunilor gratuite de coaching financiar nu sunt judecate deciziile, ci sunt gândite pe ce puteți face de aici înainte și prin ce schimbări necesare vă puteți atinge obiectivele.

Vă puteți înregistra aici de oriunde din țară și aflați cum să identificați și să vă aliniați obiectivele financiare individuale și comune. Totodată, înțelegeți cum să integrați veniturile și cheltuielile în bugetul lunar pentru o relație financiară sănătoasă și stabilă.

„Finanțele nu trebuie să fie o sursă de tensiune și conflict, ci o oportunitate de a consolida relația de cuplu”, explică Oana Nicolau, psihoterapeută. „Educația financiară comună poate ajuta la creșterea înțelegerii și la îmbunătățirea abilităților de gestionare a banilor. Partenerii pot învăța împreună despre bugetare, economii, investiții și alte aspecte ale finanțelor personale.”

Uite un alt exemplu de ce armonizarea financiară e necesară, mai ales când deja investești în relație sentimente, timp și planuri de viitor. Conform aceluiași studiu citat mai sus, doar 29% dintre români au declarat că au un fond de urgență împreună de 3 până la 6 salarii. Cât despre comportamentul de economisire, partenerii pun bani deoparte împreună în principal pentru vacanțe (61%), apoi pentru îngrijirea sănătății (45%) și viitorul copiilor (44%), arată același studiu organizat de ING Bank România.

„Atunci când partenerii comunică deschis și luptă pentru aceleași obiective, dezvoltarea lor este naturală și vor ajunge la un parteneriat real și puternic pe toate planurile”, subliniază Corneliu Ionescu, Trainer & Coach Banometru. „Întâlnim frecvent situații în care un partener știe tot despre finanțele cuplului, iar celălalt nimic, iar asta poate genera multe tensiuni și chiar haos. Recomand tuturor cuplurilor să investească timp în educația financiară împreună, să citească cărți, să participe la cursuri și seminarii despre gestionarea banilor și investiții.”

***

Oriunde ai fi, ai banking și mai și de la ING.

Adică mobile banking de folosit în fiecare zi, credite pentru dorințe mai mici sau mai mari, produse de economisire pentru planurile tale minunate ca să le îndeplinești pe toate.

Pe scurt, soluții financiare pentru toată familia de la mic la bunic.

Hai pe ing.ro să afli mai multe și despre drumul nostru spre un viitor mai sustenabil sau despre oportunitățile pentru antreprenori.

Articol susținut de ING