Sari direct la conținut

Trenurile vor circula cu viteză redusă în următoarele zile, din cauza temperaturilor care vor atinge și 39 °C

HotNews.ro
Tren, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Tren, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

CFR SA informează că, în perioada 21 – 23 iunie 2024, viteza de circulație a trenurilor, care tranzitează județele aflate sub incidența noilor avertizări de cod portocaliu și cod roșu, va fi în continuare cu 20 – 30 km/h mai mică decât cea normală. Vor apărea întârzieri, unele și de peste 100 de minute. Aceste restricții au fost aplicate și zilele trecute, în primul val de caniculă din 2024.

Reducerea vitezei de circulație se va aplica pe toate segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei, în anumite intervale orare, atinge pragul de 50 de grade Celsius, acestă măsură fiind prevăzută de instrucțiile feroviare și are drept scop desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranţă.

Pentru menținerea siguranței traficului feroviar pe raza județelor și a Municipiului București aflate sub incidența avertizărilor Administrației Naționale de Meteorologie de cod portocaliu și cuod roșu, de temperaturi de aproape 40 de grade Celsius în aer, prelungim măsura de reducere a vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo de temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, spune CFR SA.

Personalul de specialitate de la CFR SA efectuează permanent, în această perioadă, revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea directă a căii și înregistrarea evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) vor fi avizați operativ când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații, astfel încât aceștia să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.

CFR SA recomandă publicului călător ca în această perioadă, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor din/în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet și să consulte periodic site-urile operatorilor de transport feroviar.

INTERVIURILE HotNews.ro