Sari direct la conținut

Târguiala pe deficitul bugetar și reformele fiscale, explicată printr-un scenariu sumbru: „e singurul lucru care ne salvează de la recesiune"

​​Panorama.ro
Ciolacu și von der Leyen, Foto: gov.ro
Ciolacu și von der Leyen, Foto: gov.ro

​Măsurile de reformă fiscală lansate deocamdată pe piață fără o asumare oficială, dar discutate zilele acestea cu oficialii de la Bruxelles, încing spiritele la București și proiectează o perspectivă sumbră nu doar pentru mediul de afaceri, ci și pentru populație. Cu toate acestea, o reformă fiscală este absolut necesară.

Mai multe măsuri au fost aruncate în spațiul public ca fiind parte dintr-un pachet mai amplu de reforme care să acopere gaura din buget, astfel încât România să nu piardă fonduri europene venite prin PNRR, instrumentul financiar al UE prin care ar urma să primim aproape 30 de miliarde de euro.

Nu este clar ce va rămâne din toată lista de propuneri la finalul maratonului de negocieri naționale și de la Bruxelles. Cum nu e clar nici dacă există cu adevărat un consens la nivel politic asupra tuturor măsurilor și dacă nu va fi nevoie și de altele, mai drastice, cerute de UE.

De la Bruxelles a apărut, recent, în discuție posibilitatea creșterii TVA sau eliminarea cotelor reduse, ca variantă pentru a diminua gaura la buget.

Citește mai mult pe Panorama.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro