Sari direct la conținut

Trump, din nou găsit responsabil pentru defăimarea lui E. Jean Carroll

HotNews.ro
E. Jean Carroll și Donald Trump, Foto: Kena Betancur / AFP / Profimedia
E. Jean Carroll și Donald Trump, Foto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Fostul președinte american Donald Trump a fost găsit din nou miercuri responsabil pentru defăimarea autoarei care l-a acuzat de viol, E. Jean Carroll, o decizie care deschide calea unor daune suplimentare în acest caz, potrivit AFP.

Donald Trump, care speră să recâștige Casa Albă în 2024, fusese deja găsit responsabil în mai anul trecut de către un juriu al unui tribunal civil din New York pentru „agresiunea sexuală” din 1996 a acestei foste editorialiste a revistei Elle, și pentru defăimarea ei pentru comentarii făcute în octombrie 2022.

Dar E. Jean Carroll depusese de asemenea o plângere pentru declarații anterioare făcute de Donald Trump în 2019, în urma primelor sale acuzații de viol cuprinse într-o carte.

Președintele de atunci al Statelor Unite afirmase în iunie 2019 că autoarea inventase aceste acuzații pentru a „vinde o nouă carte”.

Această acțiune din 2019 fusese amânată de lupte procedurale, dar și-a urmat cursul și un al doilea proces cu jurați a fost stabilit pentru 15 ianuarie 2024.

Judecătorul Lewis Kaplan de la Tribunalul districtual american pentru Districtul Sudic din New York a decis deja miercuri, pe baza deciziei pronunțate în luna mai, că comentariile lui Donald Trump din 2019 au fost, de asemenea, „defăimătoare”, „false” și „rău intenționate”.

Acest lucru înseamnă că jurisdicția juriului se va limita la a decide valoarea daunelor pe care Donald Trump trebuie să i le plătească lui E. Jean Carroll.

„Rămânem foarte încrezători că decizia va fi anulată în apel, ceea ce va face ca decizia de miercuri să devină fără obiect”, a declarat Alina Habba, unul dintre avocații lui Donald Trump.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro