Sari direct la conținut

Trump o acuză pe Harris că a „devenit neagră” din motive politice: „A fost o indiancă pur-sânge”

HotNews.ro
Trump o acuză pe Harris că a „devenit neagră” din motive politice: „A fost o indiancă pur-sânge”
Kamala Harris și Donald Trump. Foto: Profimedia

Candidatul republican Donald Trump a acuzat-o miercuri pe noua sa rivală Kamala Harris că „a devenit” o persoană de culoare din motive electorale, în timpul unui schimb de replici aprins cu jurnaliști afro-americani la Chicago, potrivit AFP.

„A devenit neagră”, a spus fostul președinte despre vicepreședintă. „A fost o indiancă pur-sânge și dintr-o dată s-a schimbat și a devenit o persoană de culoare”, a dat el asigurări.

Kamala Harris s-a născut dintr-un tată jamaican și o mamă indiană. Ea este prima femeie de culoare și din Asia de Sud care aspiră la președinție. În vârstă de 50 de ani, aceasta se definește drept o „femeie de culoare”.

Trump, „cel mai bun de la Abraham Lincoln”

Cu mai puțin de 100 de zile înainte de alegerile prezidențiale americane, Donald Trump a fost nevoit să își revizuiască întreaga strategie electorală, odată cu retragerea surprinzătoare a fostului său rival, democratul Joe Biden.

Republicanul plasase sănătatea președintelui în vârstă de 81 de ani în centrul mesajului său politic, prezentându-l drept un bătrân senil.

Dar în urmă cu zece zile a moștenit un nou rival, o femeie de culoare cu 18 ani mai tânără decât el, împotriva căreia trebuie să găsească noi argumente.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a denunțat imediat comentariile privind culoarea pielii lui Kamala Harris, calificându-le drept „insultătoare”. „Nimeni nu are dreptul să spună cuiva cum se identifică”, a spus ea.

În timpul aceluiași schimb de replici cu trei jurnaliști din Chicago, Donald Trump a mai afirmat că este „cel mai bun președinte pentru populația de culoare de la Abraham Lincoln”, artizanul abolirii sclaviei.

„Uciderea bebelușilor”

Septuagenarul furtunos avusese deja câteva cuvinte deosebit de crude la adresa vicepreședintei, în cadrul unui eveniment desfășurat săptămâna trecută în Carolina de Nord, acuzând-o în mod fals că este în favoarea „uciderii bebelușilor” din cauza poziției sale pro-avort.

În mod similar, el a sugerat că candidata nu ar putea ține piept altor lideri mondiali într-un interviu cu Fox News difuzat la începutul acestei săptămâni.

Mereu în căutare de porecle batjocoritoare pentru adversarii săi, Donald Trump nu s-a decis încă asupra unei porecle pentru rivala sa democrată, alternând între „Kamala mincinoasa”, „cea hilară” și „cea nebună”.

Fostul președinte, care continuă să se perfecționeze într-o campanie aflată în plină agitație, va susține un miting în Pennsylvania la ora 22:00 GMT, stat în care a scăpat de o tentativă de asasinat la jumătatea lunii iulie.

Sâmbătă, el se îndreaptă spre Atlanta, Georgia, pentru un alt eveniment politic, alături de partenerul său de campanie, candidat la vicepreședinție, J.D. Vance.

INTERVIURILE HotNews.ro