Sari direct la conținut

Trupele israeliene au preluat controlul unui avanpost Hamas în inima orașului Gaza, unde IDF a găsit lansatoare și rachete

HotNews.ro
Soldat israelian in Fâșia Gaza, Foto: IDF / Xinhua News / Profimedia
Soldat israelian in Fâșia Gaza, Foto: IDF / Xinhua News / Profimedia

Armata israeliană a preluat controlul asupra unui avanpost militar al Hamas din orașul Gaza, unde a găsit lansatoare de rachete antitanc și proiectile, arme și informații, anunță IDF, transmite Times of Israel.

Armata Israelului afirmă că avioanele de război au lovit o celulă Hamas, dirijate de trupele terestre din Brigada Nahal, una dintre principalele brigăzi de infanterie ale Forțelor de Apărare ale Israelului, care a identificat celula și a coordonat atacul aerian.

Ulterior, trupele au identificat o echipă antitanc care opera în apropiere și au dirijat un atac aerian suplimentar, potrivit IDF.

În cursul nopții, armata a vizat zeci de poziții pentru lansări de mortiere asupra Israelului. Forțele navale au atacat, de asemenea, o serie de ținte Hamas în cursul nopții, folosind armament de precizie, precizează IDF.

Trupele au identificat, de asemenea, luptători Hamas care s-au baricadat într-o clădire din apropierea spitalului Al-Quds din cartierul Shejaiya din orașul Gaza și despre care armata a spus că plănuiau un atac asupra forțelor terestre israeliene.

Un atac aerian a fost îndreptat asupra țintei, care a dus la „explozii secundare semnificative” care indică prezența unui depozit de arme, mai susține armata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro