Sari direct la conținut

Tudor Giurgiu, despre vizita lui Alain Delon la TIFF, la Cluj: Nu am văzut atâta iubire, căldură, emoție, niciodată

HotNews.ro
Actorul francez Alain Delon salută publicul de la TIFF, alături de Tudor Giurgiu, directorul festivalului, în orașul Cluj Napoca 9 iunie 2017. Foto: RAUL STEF / AFP / Profimedia
Actorul francez Alain Delon salută publicul de la TIFF, alături de Tudor Giurgiu, directorul festivalului, în orașul Cluj Napoca 9 iunie 2017. Foto: RAUL STEF / AFP / Profimedia

Regizorul Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), l-a elogiat pe actorul francez Alain Delon, care s-a stins din viață, duminică, la vârsta de 88 de ani.

Rebelul filmului francez, simbol al cinematografiei europene și unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, legendarul Alain Delon a venit pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, unde a primit un premiu pentru întreaga carieră.

„Dacă m-ar pune cineva să aleg o amintire, un moment unic, dar unul singur, din 23 ani de TIFF, n-aș sta prea mult pe gânduri: vizita lui Alain Delon din 2017. Nu am văzut atâta iubire, căldură, emoție, niciodată”, a spus duminică Tudor Giurgiu.

Președintele TIFF a subliniat că actorul francez a marcat istoria cinematografiei și a aminitit de discursul pe care l-a avut Delon la Cluj-Napoca.

„Aproape 4000 de oameni, de toate vârstele, veniți din toată țara în Piața Unirii din Cluj, să îl vadă, să îl copleșească cu dragostea lor. Probabil, cel mai mare star european dintr-o altă epocă a cinemaului. Cea de dinainte de filmele cu supereroi, o lume fără smartphones si instagram.

Tot la Cluj a declarat: „Sunt bucuros şi mulţumit că am făcut toată viaţa mea ce am vrut. Asta e bine. Cel mai e bine e să poţi să faci în viaţa ta ce vrei, unde vrei, cu cine vrei şi când vrei. Şi asta e fabulos!“. Un om care s-a bucurat din plin de viață”, a spus regizorul român.

TIFF este primul festival internațional de film de lungmetraj din România, care se desfășoară anual la Cluj-Napoca, începând din 2002.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania.


INTERVIURILE HotNews.ro