Sari direct la conținut

Turcia: 32 de presupuși membri ai Statului Islamic, arestați pentru că pregăteau atacuri împotriva unor sinagogi și biserici

HotNews.ro
Polițist turc, Foto: Sadık Gulec | Dreamstime.com
Polițist turc, Foto: Sadık Gulec | Dreamstime.com

Autoritățile turce au anunțat vineri arestarea a treizeci și doi de suspecți, presupuși membri ai grupării jihadiste Statul Islamic, suspectați că pregăteau atacuri împotriva unor lăcașuri de cult și ambasadei Irakului, transmite AFP.

Potrivit unei surse de securitate, aceste treizeci și două de persoane au fost arestate în cursul unor raiduri ale forțelor de securitate și ale serviciilor de informații în nouă orașe diferite, printre care Istanbul și capitala Ankara.

„Doi dintre suspecți (…) monitorizau sinagogi și biserici”, a declarat sursa, care a menționat, de asemenea, un al treilea bărbat care plănuia un atac asupra reprezentanței diplomatice irakiene.

Potrivit acestei surse, cei trei suspecți sunt membri importanți ai grupării jihadiste.

Suspecții capturați vineri în cadrul „Operațiunii Heroes-37″ plănuiau să atace biserici și sinagogi din Istanbul, a declarat vineri ministrul de interne Ali Yerlikaya.

Săptămâna trecută, poliția turcă a anunțat o razie de amploare în 32 de orașe din întreaga țară, arestând peste 300 de persoane pentru presupuse legături cu gruparea Stat Islamic.

Autoritățile au intensificat operațiunile împotriva Statului Islamic și a militanților kurzi în ultimele săptămâni, după ce militanții kurzi au detonat o bombă în apropierea unor clădiri guvernamentale din Ankara la 1 octombrie, amintește Reuters.

Foto articol: © Sadık Güleç | Dreamstime.com

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro