Sari direct la conținut

Ucraina a explicat de ce ofensiva din Herson nu decurge conform planurilor

HotNews.ro
Soldati ucraineni, Foto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia
Soldati ucraineni, Foto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

Ofensiva ucraineană împotriva forțelor rusești din regiunea Herson din sudul țării s-a dovedit mai dificilă decât cea din Harkov din cauza vremii ploioase și a terenului, a declarat miercuri ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov, citat de Reuters.

Forțele Kievului cresc presiunea asupra trupelor rusești asupra acestei regiuni din sud cu o importanță strategică și care a fost ocupată de Moscova în primele zile după declanșarea invaziei pe 24 februarie.

„În primul rând, sudul Ucrainei este o regiune agricolă și avem multe irigații și canale de aprovizionare cu apă iar rușii le folosesc pe post de tranșee”, a afirmat luni Reznikov în cadrul unei conferințe de presă în care a vorbit în mod excepțional despre evoluția situației militare.

Încă de la declanșarea ofensivei din Herson pe 29 august guvernul ucrainean a cerut presei și politicienilor să respecte un „blackout” mediatic pentru a nu da informații în mod inutil trupelor rusești, anunțând ulterior succesele înregistrare de forțele armate doar după îndeplinirea obiectivelor.

Forțele rusești din Herson au fost ajutate de anotimp

„Al doilea motiv ține de condițiile meteo. Suntem în sezonul ploios și este foarte dificil să folosim vehicule de luptă cu roți”, a mai precizat ministrul Apărării de la Kiev

„Campania de contraofensivă în direcția Herson este mai dificilă decât în direcția Harkov”, a conchis acesta, refuzând să ofere mai multe detalii când jurnaliștii l-au întrebat cu privire la planurile comandamentului militar de la Kiev pentru sudul țării.

În cadrul aceleiași conferințe de presă pe care a susținut-o marți Oleksii Reznikov a vorbit și despre posibilitatea ca Rusia să folosească o armă nucleară împotriva țării sale, afirmând că, personal, nu crede că Vladimir Putin va ordona acest lucru.

Urmărește ultimele evoluții din a 245-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro