Sari direct la conținut

Ucraina a primit de la o firmă din Germania o ofertă pentru livrarea a 100 de obuziere autopropulsate – surse

HotNews.ro
Ucraina a primit de la o firmă din Germania o ofertă pentru livrarea a 100 de obuziere autopropulsate – surse

Ucraina a primit o ofertă pentru un transport important de obuziere autopropulsate din partea unei companii germane de armament, a declarat duminică o sursă guvernamentală germană, transmite Reuters.

Săptămânalul german Welt am Sonntag a relatat sâmbătă că producătorul de armament Krauss-Maffei Wegmann a oferit Ucrainei 100 de obuziere, un tip de armament de artilerie, citând surse guvernamentale anonime de la Kiev.

„Această ofertă există”, a declarat sursa germană pentru Reuters, fără a oferi mai multe detalii.

Articolul Welt am Sonntag a precizat că producătorul nu are în prezent armamentul pregătit pentru livrare, astfel că a sugerat ca armata germană să ofere 100 de obuziere proprii Kievului, iar producătorul ar urma să livreze noile arme armatei germane atunci când vor fi gata – probabil din a doua jumătate a anului 2024.

Firma Krauss-Maffei Wegmann nu a fost disponibilă imediat pentru declarații, precizează Reuters. Un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării a refuzat să comenteze.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie, Germania a renunțat – după multă vreme – la politica sa de a nu trimite arme în zonele de conflict și a spus că va furniza rachete Strela, printre alte arme, Ucrainei.

Cancelarul Olaf Scholz a afirmat vineri că este important ca Germania să furnizeze doar arme pe care armata ucraineană va ști să le folosească, cum ar fi echipamente mai vechi din armata fostei RDG comuniste.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro