Sari direct la conținut

Ucraina: Copii grav răniţi de un dispozitiv exploziv pe care l-au găsit în timp ce se jucau

HotNews.ro
Război în Ucraina, Foto: Stas Yurchenko / AFP / Profimedia
Război în Ucraina, Foto: Stas Yurchenko / AFP / Profimedia

Doi băieţi, de 8 ani și respectiv 10 ani, au fost grav răniţi de un dispozitiv exploziv găsit în timp ce se jucau într-un sat din sudul regiunii Herson, a anunţat Oleksandr Prokudin, şeful administraţiei militare din regiune.

Băieţii se numără printre cele patru persoane rănite în regiunea Herson în ultimele 24 de ore, când s-a înregistrat şi un deces, scrie News.ro citând postul de televiziune CNN.

Copiii se jucau pe stradă în satul Tryfonivka, la nord-est de oraşul Herson, când au găsit un „obiect necunoscut pe stradă”, potrivit oficialului.

„Dispozitivul a explodat în timp ce ei se jucau”, a scris Prokudin în social media. „Copiii au suferit leziuni cranio-cerebrale şi contuzii. Cel mai mic a suferit de asemenea răni de şrapnel la nivelul trunchiului şi al braţelor, precum şi o arsură la picior”.

În mesajul său, Prokudin i-a rugat pe părinţii ucraineni să le vorbească copiilor lor despre siguranţă şi să le spună să nu se joace cu obiecte necunoscute.

Forţele ruseşti au tras 10 obuze asupra oraşului Herson şi au bombardat regiunea învecinată de 69 de ori în ultimele 24 de ore, provocând moartea unei persoane, a anunţat Prokudin.

Administraţia militară a regiunii Herson a raportat că două persoane au fost rănite de bombardamente în satul Rozlyv, la vest de oraş, dar nu a oferit mai multe detalii.

Prokudin a declarat că bombardamentele au avariat infrastructura civilă în mai multe părţi ale regiunii.

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro