Sari direct la conținut

Ucraina subliniază că ofensiva sa nu este un serial Netflix: „Nu este nevoie să așteptăm acțiune și popcorn”

HotNews.ro
Mihailo Podoliak (al doilea din dreapta-jos) a fost negociatorul sef al Ucrainei la discutiile de pace cu Rusia, Foto: Sergei Kholodilin / AFP / Profimedia Images
Mihailo Podoliak (al doilea din dreapta-jos) a fost negociatorul sef al Ucrainei la discutiile de pace cu Rusia, Foto: Sergei Kholodilin / AFP / Profimedia Images

Ofensiva ucraineană împotriva forțelor de invazie rusești „nu este un nou sezon al unui serial Netflix”, a declarat vineri Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui Volodimir Zelenski, adăugând că atacurile au obiectivul de a „modela” câmpul de luptă, potrivit Reuters.

El a spus de asemenea că atacurile ucrainene continuă în mai multe sectoare ale frontului, în pofida afirmațiilor făcute de Rusia potrivit cărora ofensiva a eșuat sau intră în pauză.

„Contraofensiva nu este un nou sezon al unui serial Netflix. Nu este nicio nevoie de a aștepta acțiune și cumpăra popcorn”, a scris el pe pagina sa de Twitter.

„Operațiunile ofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei continuă în mai multe zone. Operațiunile de modelare sunt în desfășurare pentru a pregăti câmpul de luptă”, a adăugat el.

Acest tip de operațiuni au de regulă obiectivul de a induce în eroare și distrage atenția inamicului în vederea unei ofensive mai mari care să le distrugă forțele după ce ele au fost atrase în poziții vulnerabile.

Ucraina a raportat până acum eliberarea a 8 opt sate din sudul țării în ultimele două săptămâni.

Consilierul lui Zelenski spune că spargerea frontului rusesc trebuie făcută cu răbdare

Deși lente, după cum a admis miercuri chiar președintele Volodimir Zelenski, aceste avansuri sunt cele mai mari înregistrate de oricare dintre cele două armate aflate în război din luna noiembrie a anului trecut, când rușii au abandonat malul de vest al râului Nipru în regiunea Herson.

Podoliak a mai acuzat vineri că timpul de care Ucraina a avut nevoie pentru a-și convinge partenerii din Occident să îi ofere armele de care avea nevoie pentru ofensivă a fost folosit de armata rusă pentru a-și întări liniile defensive și construi unele noi, puternic fortificate.

„Spargerea frontului rusesc astăzi necesită o abordare rezonabilă și echilibrată. Viața unui soldat este cea mai importantă valoare a Ucrainei astăzi”, a adăugat el.

Comentariile sale vin după ce președintele Vladimir Putin a declarat în urmă cu două zile că la Moscova s-a înregistrat o „acalmie” în contraofensiva ucraineană și că forțele Kievului au suferit pierderi grele în atacurile din sud.

El a adăugat că, deși Ucraina a păstrat un potențial ofensiv, Kievul a înțeles deja că nu are „nicio șansă” în contraofensiva sa.

Urmărește ultimele evoluții din a 485-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro