Sari direct la conținut

Ucraina susține că Bahmutul este încă sub control ucrainean după ce Zelenski a spus că oraşul a rămas „doar în inimile noastre”

HotNews.ro
Ce a mai ramas dintr-o scoala si blocurile de apartamente în Bahmut 15 mai 2023, Foto: Handout / AFP / Profimedia
Ce a mai ramas dintr-o scoala si blocurile de apartamente în Bahmut 15 mai 2023, Foto: Handout / AFP / Profimedia

Ucraina a declarat duminică că luptă în continuare pentru controlul oraşului din estul Bahmutului, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a spus mai devreme că oraşul a rămas „doar în inimile noastre”, relatează Reuters, potrivit News.ro

Întrebat înainte de o întâlnire cu preşedintele american Joe Biden, în Japonia, dacă oraşul este încă în mâinile Ucrainei după ce ruşii au spus că l-au confiscat în întregime, Zelenski a spus reporterilor: „Cred că nu”. El a adăugat: „Pentru astăzi, Bahmut este doar în inimile noastre”.

Secretarul de presă al lui Zelenski a clarificat ulterior că liderul răspundea la o altă parte a întrebării. „Întrebarea reporterului: Ruşii au spus că au luat Bahmutul”, a scris Sergii Nikiforov pe Facebook. „Răspunsul preşedintelui: cred că nu”.

El a adăugat în ucraineană: „În acest fel, preşedintele a negat capturarea lui Bakhmut”.

Rusia a susţinut sâmbătă că a capturat complet oraşul distrus din estul Ucrainei, ceea ce, dacă este adevărat, ar marca sfârşitul celei mai lungi şi sângeroase bătălii din războiul de 15 luni.

„Este o tragedie”, a spus Zelenski. „Nu este nimic în acest loc”.

Atacul asupra oraşului în mare măsură distrus a fost condus de trupe din grupul de mercenari Wagner, al cărui lider Evgheni Prigojin a declarat mai devreme în cursul zilei că trupele sale i-au împins în cele din urmă pe ucraineni din ultima zonă construită din interiorul oraşului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro