Sari direct la conținut

Un băiat de doar 13 ani a fost arestat în Marea Britanie pentru terorism

HotNews.ro
Un băiat de doar 13 ani a fost arestat în Marea Britanie pentru terorism

Un băiat în vârstă de doar 13 ani a fost reținut în Marea Britanie sub suspiciunea că a comis infracțiuni legate de terorism, polițiștii britanici arestându-l ca parte a unei investigații legate de distribuirea de material islamist în mediul online, relatează Reuters.

Băiatul a fost arestat marți la o adresă din vestul Londrei sub suspiciunea de diseminare de materiale teroriste. El a fost eliberat pe cauțiune până la mijlocul lunii iunie.

„Deși este rar ca o persoană atât de tânără să fie arestată în temeiul unor acuzații legate de terorism, în ultimul timp am asistat la o creștere îngrijorătoare a numărului de adolescenți atrași în activități teroriste”, a declarat Richard Smith, șeful Comandamentului de Contraterorism din cadrul poliției londoneze.

„Ancheta în cauză rămâne în desfășurare dar, mai larg, colaborăm îndeaproape cu o întreagă serie de parteneri pentru a încerca să protejăm și îndepărtăm persoanele tinere vulnerabile de extremism și terorism”, a adăugat acesta.

Tot mai mulți tineri radicalizați în Marea Britanie

În luna februarie a anului trecut o instanță britanică l-a condamnat pentru infracțiuni legate de terorism pe un băiat care a condus un grup neonazist și care a comis prima sa infracțiune la vârsta de doar 13 ani.

În iulie 2021 un alt băiat în vârstă de 13 ani a fost arestat, acesta recunoscând ulterior că se afla în posesia unor materiale utile unui terorist.

Poliția din Marea Britanie a avertizat anterior că persoanele tinere, multe dintre acestea băieți în primii ani ai adolescenței, se autoradicalizează în mediul online și treptat încep să plănuiască atacuri teroriste.

În luna noiembrie a anului trecut autoritățile din Marea Britanie au ridicat nivelul de alertă teroristă la „grav” după explozia unui taxi în fața unui spital din Liverpool.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro