Sari direct la conținut

Un cangur, două maimuțe și o cămilă, găsite la ferma lui Nuțu Cămătaru din Ferentari – FOTO

HotNews.ro
Un cangur, două maimuțe și o cămilă, găsite la ferma lui Nuțu Cămătaru din Ferentari – FOTO
Nuțu Cămătaru în 2010. Sursă foto: Agerpres

Polițiștii ilfoveni au descins joi la ferma lui Ion Balint, cunoscut drept Nuţu Cămătaru, din sectorul 5 al Capitalei, unde au găsit mai multe exemplare de animale și păsări exotice, lucru interzis prin lege, potrivit News.ro și TVR Info.

Polițiștii au făcut percheziții la domiciliul lui Nuțu Cămătaru într-un dosar în care este suspectat că a furat un cal de rasă.

„În cursul zilei de astăzi, 19 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în Sectorul 5 din municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşirea bunului găsit, obiectul dosarului fiind reprezentat de un exemplar cabalin de rasă. În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat, la adresa respectivă, mai multe exemplare de animale şi păsări exotice, a căror deţinere de către persoane fizice este interzisă”, a transmis IPJ Ilfov.

Calul nu a fost găsit, însă oamenii legii au dat peste alte animale, inclusiv două păsări răpitoare, două maimuțe, o cămilă și un cangur alb.

Acolo a fost solicitată prezenţa unei echipe din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul General şi a unui biolog din cadrul Societăţii Ornitologice Române.

Pe numele lui Balint a fost deschis un nou dosar de urmărire penală, în care se fac cercetări de către poliţiştii Biroului de Protecţia Animalelor Ilfov.

În urmă cu peste un deceniu, la locuinţa lui Nuţu Cămătaru autorităţile au găsit patru lei şi doi urşi, într-o grădină zoologică improvizată în cartierul Ferentari din Capitală. Animalele au fost preluate atunci de către autorităţi, amintește News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro