Sari direct la conținut

Un cargobot s-a scufundat în Grecia: O persoană a murit / Operațiune de salvare a 12 membri ai echipajului / Un bărbat a fost salvat

HotNews.ro
barbat salvat dupa scufundarea navei Raptor in Grecia, Foto: Panagiotis Balaskas / AP / Profimedia
barbat salvat dupa scufundarea navei Raptor in Grecia, Foto: Panagiotis Balaskas / AP / Profimedia

O navă de marfă care transporta sare s-a scufundat duminică în largul insulei grecești Lesbos, provocând moartea unei persoane, iar o vastă operațiune de salvare este încă în desfășurare pentru a încerca salvarea a 12 membri ai echipajului acestei nave, într-o zonă afectată de vânturi puternice, relatează AFP.

Cadavrul unui bărbat a fost localizat și transportat în portul Mytilene, capitala insulei grecești Lesbos, a anunțat paza de coastă grecească într-un comunicat de presă.

În ciuda vântului puternic din zonă, unul dintre membrii echipajului a putut fi salvat cu un elicopter al marinei și transportat la spitalul din Lesbos.

„Este în stare de șoc”, a declarat pentru AFP Nikos Alexiou, purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, fără a oferi mai multe detalii.

Paisprezece persoane se aflau la bordul „RAPTOR”, un cargobot de 106 metri sub pavilionul țării africane Comore, când a raportat avarii mecanice la ora 7:00 a.m. (05:00 GMT) înainte de a emite un apel de urgență aproximativ o oră mai târziu și a dispărut de pe radare, potrivit autorităților.

Supraviețuitorul de origine egipteană a fost găsit plutind pe un butoi și, în ciuda unei răni la cap, este bine.

Soarta celorlalți membri ai echipajului rămași nu este cunoscută în acest stadiu.

Operațiunea de salvare a mobilizat opt bărci, trei nave de pază de coastă, două elicoptere și o fregata a marinei.

Potrivit autorităților, „RAPTOR” transporta sare și plecase din portul Dekheila din nordul Egiptului, având ca destinație finală Istanbul. Această navă construită în 1984 s-a scufundat la aproximativ 4,5 mile marine (8,3 km) sud-vest de insula Lesbos, potrivit autorităților.

Opt din echipaj erau egipteni, iar restul erau cetăţeni sirieni şi indieni.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro