Sari direct la conținut

Un cetățean din Republica Moldova, care lucra pentru serviciile secrete rusești, arestat în Ucraina pentru o acțiune de sabotaj

HotNews.ro
imagine ilustrativă cu poliția ucraineană, Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia
imagine ilustrativă cu poliția ucraineană, Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia

Forțele de ordine din Ucraina au anunțat arestarea unui sabotor care lucra pentru serviciile secrete rusești și care a dat foc unei substații electrice din regiunea Odesa, relatează publicația ucraineană Pravda.

„Un cetățean al Republicii Moldova a fost informat că este suspect de sabotaj în baza legii marțiale”, a transmis Parchetul General din Ucraina.

Potrivit datelor din anchetă, serviciile secrete din Rusia au plănuit acțiuni de sabotaj asupra facilităților infrastructurii critice din regiunea Odesa. Serviciile rusești au implicat în aceste operațiuni un cetățean al unui stat vecin care avea permis de rezidență în Ucraina.

La mijlocul lunii aprilie a acestui an, cetățeanul moldovean a turnat cinci canistre de benzină peste echipamentul tehnologic al două substanții electrice, provocând un incendiu.

Ca urmare a incendiului, echipamentul a fost distrus și substațiile electrice au devenit nefuncționale.

Sabotorul urma să primească 2.000 de dolari pentru serviciile sale, dar nu a apucat întrucât a fost prins în flagrant, iar ulterior a fost emis mandat de arest.

Procurorii ucraineni precizează că ancheta continuă pentru a identifica și alte persoane implicate în activitățile infracționale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro