Sari direct la conținut

Un container cu 9 tone de deşeuri a fost descoperit în Portul Constanţa Sud-Agigea / Conţinea produse electrocasnice second-hand, dar în acte erau trecute ca mobilier şi jucării

HotNews.ro
Nouă tone de deșeuri din Marea Britanie, descoperite în Portul Constanța, Foto: Politia de Frontiera
Nouă tone de deșeuri din Marea Britanie, descoperite în Portul Constanța, Foto: Politia de Frontiera

Un container cu nouă tone de deşeuri a fost descoperit de autorităţi, joi, în Portul Constanţa Sud-Agigea, acesta sosind din Marea Britanie şi fiind destinat unei firme din judeţul Vrancea, relatează News.ro. În container erau produse electrocasnice second-hand, iar în acte erau trecute „mobilier şi jucării”.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanta şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, au descoperit, joi, un container sosit din Marea Britanie, pentru o firmă din judeţul Vrancea.

„În fapt, echipa a constatat faptul că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acesta era încărcat cu diverse produse electrocasnice second hand (produse in greutate de aproximativ 9 tone), iar în documentele de transport erau trecute elemente de mobilier şi jucării”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Sursa citată menţionează că a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deşeuri, produsele având un grad de uzură mai mare decât cel permis.

„Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora”, arată Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor import ilegal de deşeuri şi folosirea de acte nereale la organul vamal, iar bunurile vor fi returnate firmei.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro