Sari direct la conținut

Un copil a murit, altul este rănit, după ce au fost loviți de o maşină lângă parcul Pantelimon din Bucureşti. Şoferul, un adolescent de 17 ani, reținut

HotNews.ro
Accident rutier, Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
Accident rutier. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Un copil de 9 ani a murit şi unul de 7 ani a fost rănit, duminică seară, într-un accident rutier produs în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon din Bucureşti. Şoferul mașinii a fugit de la fața locului. El a fost ulterior identificat de poliție, fiind vorba despre un adolescent de 17 ani. Băiatul a fost reținut, a anunţat luni dimineaţa Brigada Rutieră.

Autorul accidentului produs duminică seară în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon din Bucureşti a fost reţinut, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, transmite News.ro.

„În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Rutieră, a fost identificat conducătorul autovehicului, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice”, a anunţat luni dimineaţa Brigada Rutieră.

Surse judiciare au declarat pentru agenția News.ro că şoferul a fost identificat.

Este vorba despre un adolescent de 16 ani, care a fost testat cu alcooltest şi cu DrugTest, ambele rezultate fiind negative.

  • „Astăzi, 28 iulie a.c., în jurul orei 19.30, prin apel 112, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe Şos. Gării Căţelu, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, în care a fost implicat un autovehicul şi doi pietoni.
  • După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei”, a transmis duminică seară Brigada Rutieră a Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în urma accidentului, s-a intervenit pentru aplicarea manevrelor de resuscitare asupra unuia dintre pietoni, copil în vârstă de 9 ani, însă din nefericire medicii au constatat decesul acestuia.

„De asemenea, a doua victimă, un copil în vârstă de 7 ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea conducătorului autovehiculului, care a părăsit locul producerii accidentului.

Şoferul este căutat, iar poliţiştii încearcă să stabilească cum s-a produs accidentul.

INTERVIURILE HotNews.ro