Sari direct la conținut

Un copil de un an a murit după ce a fost bătut și înfometat de concubinul mamei. Bărbatul a fost reținut de procurorii brașoveni

HotNews.ro
Suspect reținut, Foto: Shutterstock
Suspect reținut, Foto: Shutterstock

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov l-au reţinut, luni, pe concubinul mamei unui copilul de un an, care a murit în condiţii suspecte, bănuindu-l pe bărbat că ar fi lovit în mod repetat şi ar fi înfometat micuțul, potrivit Agerpres.

Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a precizat într-un comuncat de presă cauza morţii: ruptura unui vas cerebral, consecinţă a actelor violente care au fost exercitate asupra sa.

Conform anchetatorilor, copilul de 1 an şi 7 luni s-a aflat în grija bărbatului, concubinul mamei, în perioada iunie-iulie, când au locuit împreună în municipiul Braşov.

„În perioada iunie – iulie 2023, inculpatul i-a aplicat victimei minore lovituri repetate, de intensitate mare, cu un corp dur de formă alungită, producându-i victimei minore multiple hematoame şi echimoze de vechimi diferite, dispuse la nivelul toracelui, trunchi posterior, membre superioare, la nivelul bazei nasului şi pe buza superioară. În dimineaţa zilei de 3 iulie, victima minoră a decedat ca urmare a rupturii unui vas cerebral, consecinţă a acţiunilor violente comise de inculpat împotriva acesteia”, precizează sursa citată.

De asemenea, bărbatul ar fi neglijat hrănirea minorului, copilul „prezentând modificări scheletice şi organice ca urmare a unui alimentaţii deficitare”.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, din data de 3 iulie, s-a dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a bărbatului, pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte comise asupra unui membru de familie şi rele tratamente aplicate minorului, a arătat sursa citată.

Conform anchetatorilor, mama copilului a sunat, în cursul nopţii de duminică spre luni, la 112, pentru că acesta nu mai putea respira.

Înainte ca ambulanţa să ajungă la reşedinţa familiei, ea a chemat un taxi şi s-a deplasat cu acesta spre Spitalul pentru Copii. Pe drum, s-a întâlnit cu ambulanţa, echipajul medical care a preluat copilul constatând decesul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro