Sari direct la conținut

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 a zguduit Japonia și a declanșat o alertă de tsunami / Nu există pagube majore

HotNews.ro
Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 a zguduit Japonia și a declanșat o alertă de tsunami / Nu există pagube majore
Unde a lovit cutremurul din Japonia. Sursa: Agenția Meteorologică din Japonia

Cutremurul de joi, cu epicentrul în Pacific, în largul coastei prefecturii Miyazaki, a avut loc la ora 16:43, la o adâncime de 30 de kilometri, a anunțat Agenția Meteorologică, citată de Reuters.

Un cutremur puternic s-a produs joi în largul coastei sudice a Japoniei, declanșând o alertă de tsunami, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză (JMA), dar nu au existat semne imediate de pagube majore.

Agenția Meteorologică Japoneză a declarat că seismul a fost centrat în largul coastei de est a insulei principale Kyushu din sudul Japoniei, la o adâncime de aproximativ 30 km.

Japonia a emis o alertă de tsunami, prognozând valuri de până la 1 metru de-a lungul coastei de sud a insulei Kyushu și a insulei Shikoku din apropiere.

Operatorii centralelor nucleare de pe Kyushu și Shikoku au declarat că verifică dacă acestea au suferit daune, dar nu au anunțat nereguli.

Televiziunea publică japoneză NHK a semnalat unele incidente minore – geamuri sparte la aeroportul Miyazaki ,din apropierea epicentrului.

Japonia se află pe „Inelul de Foc” al Pacificului, linia de falii seismice care înconjoară Oceanul Pacific, și este una dintre țările cele mai predispuse la cutremure.

Un cutremur produs la 1 ianuarie în regiunea Noto din centrul-nord al Japoniei s-a soldat cu peste 240 de morți.

INTERVIURILE HotNews.ro