Sari direct la conținut

Un medic britanic a încercat să pună în aplicare un plan de crimă „mai straniu decât ficțiunea”

HotNews.ro
Vaccin BioNTech-Pfizer, Foto: Chepa Beltran/VWPics / Sciencephoto / Profimedia
Vaccin BioNTech-Pfizer, Foto: Chepa Beltran/VWPics / Sciencephoto / Profimedia

Un medic din Marea Britanie a pledat vinovat luni față de o tentativă de omor despre care inclusiv procurorii britanici spun că este mai straniu decât ficțiunea. El a încercat să îl ucidă pe partenerul de viață al mamei sale, relatează Reuters.

Dr. Thomas Kwan, în vârstă de 53 de ani, s-a îmbrăcat într-un asistent medical, a falsificat documente medicale și și-a schimbat radical înfățișarea înainte să încerce să îl ucidă pe partenerul mamei sale.

El a fost atât de convins că planul va funcționa încât a luat tensiunea arterială a mamei sale, înainte să treacă la partenerul ei de viață, Patrick O’Hara. Cazul a avut loc în orașul Newcastle din nordul Angliei. Medicul i-a injectat o toxină periculoasă lui O’Hara, sub pretextul că îi administrează o doză „booster” pentru vaccinul anti-Covid.

Bărbatul a supraviețuit, dar a dezvoltat fasceită necrozantă – o infecție potențial fatală cu o bacterie „mâncătoare de carne”.

Kwan, un medic de familie din Sunderland, a pledat luni vinovat la acuzațiile de tentativă de omor. El și-a admis intenția criminală cu puțin timp înainte de audierea de luni procesului ce este judecat de o instanță din Newcastle.

Anterior el admisese că i-a administrat o substanță periculoasă lui O’Hara, dar afirmase că nu a avut intenția să îl ucidă, ci doar să îl rănească grav.

Thomas Kwan s-a deghizat pentru a nu fi recunoscut nici de mama sa, FOTO: Northumbria Police

Medicul pregătise în cele mai mici detalii tentativa de omor

Procurorul Peter Makepeace le spusese juraților joia trecută, când a început procesul, că „uneori, poate ocazional, adevărul este cu adevărat mai straniu decât ficțiunea”.

Procurorii afirmă că Kwan era îngrijorat de testamentul mamei sale, care prevedea ca O’Hara să îi moștenească casa în cazul în care și partenerul ei de viață, și fiul ei, vor fi în viață în momentul în care ea moare.

„Dl. Kwan și-a folosit cunoștințele enciclopedice și cercetările cu privire la otrăvuri pentru a-și pune în aplicare planul”, a declarat procurorul Makepeace.

„Planul a fost să se deghizeze într-un asistent medical comunitar, să se prezinte la adresa doamnei O’Hara, locuința pe care el o împărtășea cu mama inculpatului, și să îi injecteze o otravă periculoasă sub pretextul administrării unui booster anti-Covid”, a explicat acesta.

Pentru a-și pune în aplicare planul Kwan a obținut o legitimație medicală falsă, s-a cazat la un hotel sub un nume fals, a schimbat plăcuța de înmatriculare a mașinii sale cu unul fals și și-a cumpărat o perucă și ochelari pentru momentul în care avea să se prezinte la locuința mamei sale.

După ce i-a administrat injecția lui O’Hara el a plecat rapid de la locul faptei. Bărbatului i s-a făcut imediat rău și a fost dus de urgență la spital.

Procurorii spun de asemenea că medicul se gândise și la un plan de rezervă, în cazul în care partenerul mamei sale va supraviețui. Potrivit rechizitoriului citat de BBC, el se gândise ca a doua oară să îi ofere lui O’Hara mâncare și băuturi gratuite, pozând în angajatul unei organizații caritabile.

Instanța din Newcastle urmează să pronunțe sentința pentru Kwan în data de 17 octombrie.

INTERVIURILE HotNews.ro